Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedete do Polska? Silnice za Novým Městem bude až do konce července částečně uzavřena

Pokud míříte do Polska přes Nové Město pod Smrkem, počítejte s komplikacemi. Už v úterý se totiž částečně uzavře silnice právě z Nového Města k hraničnímu přechodu. Jezdit se bude kyvadlově jedním pruhem, od 9. do 11. července pak bude silnice uzavřena úplně.

„Rozhodnutí o částečné uzavírce provozu vydal Odbor dopravy Městského úřadu Frýdlant. Přechodné dopravní značení v době uzavírky bude umístěno dle stanovení přechodné úpravy provozu,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

V době úplné uzavírky se bude jezdit přes Habartice a Zawidów.

„Vzhledem k hustotě provozu na dotčených komunikacích, doporučujeme řidičům počítat s dostatečnou časovou rezervou. Zároveň všechny účastníky provozu na pozemních komunikacích v dané lokalitě žádáme o dodržování uzavírek, omezení a dopravního značení,“ dodal mluvčí.

Rekonstrukce silnice je součástí projektu Od zámku Frýdlant k zámku Czocha za 20 milionů eur (525 mil.Kč) počítá s rekonstrukcí zhruba 50 kilometrů komunikací na obou stranách hranice. Partnerem Libereckého kraje je v něm Dolnoslezské vojvodství. „Je to největší projekt na celé česko-polské hranici, jiný podobný silniční projekt podél hranice není,“ poznamenal hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Polsko, silnice, rekonstrukce, Nové Město, Nové Město pod Smrkem, projekt, Frýdlant, Liberecký kraj, Habartice, Zawidów, Martin Půta, Dolnoslezské vojvodství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedete do Polska? Silnice za Novým Městem bude až do konce července částečně uzavřena  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.