Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Uzavírka silnice 35 v Radvánovicích skončí. Násyp podemletý deštěm se podařilo opravit

Měsíc trvala neplánovaná uzavírka silnice 35 z Turnova do Jíčína. Při rekonstrukci silnice se utrhl násyp a silnice musela být po dobu oprav zcela uzavřena. Teď se ale vše podařilo dát do pořádku a od pátku se na silnici vrátí provoz.

„Zprůjezdněn by mohl být i bez semaforů ve dvou pruzích, při jejich zúženém profilu a s omezením rychlosti. Toto rozhodnutí nám ale nepřísluší,“ říká generální ředitel stavební společnosti SOVIS CZ Petr Smola, která opravu provádí.

Dokončovací práce budou pokračovat ještě zhruba měsíc. To ale nebrání v užívání silnice. Původní násyp nejspíš podemlela voda při přívalovém dešti z 23. na 24. května. „Došlo pak k akutnímu sesuvu vedle propustku s poklesem vozovky odtržené v šířce 1-1,5 metru. Okraj staveniště se tak těsně přiblížil jízdnímu pruhu Jičín-Turnov, po kterém byl veden obousměrný provoz. Z bezpečnostních důvodů byla pak silnice mezi 49,3 až 49,5 km uzavřena,“ uvedla mluvčí společnosti SOVIC CZ Jana Kittová.

„Na stavbě pracovalo trvale 20 až 30 pracovníků, včetně sobot a nedělí. Řešili jsme kompletní destrukci původního násypového tělesa poškozeného přívalovým deštěm. Bylo to časově velmi náročné,“ dodal Petr Smola.

V současné době práce finalizují. Je dokončen prefabrikovaný mostek a výustní objekt včetně opěrné zdi. Zbývá tu dokončit pouze kamenný obklad. „Finální práce probíhají rovněž na vtokovém objektu, kde bude také následovat obkládání. V těchto dnech se buduje chodník včetně silničních obrub a pokračovat se bude samotnou konstrukcí vozovky. Ve čtvrtek a v pátek se položí stmelené vrstvy komunikace,“ dodala mluvčí.

Poté může být silnice I/35 uvedena do provizorního provozu, nejspíš s omezením rychlosti a šíře jízdních pruhů.

Autoři | Foto SOVIS CZ

Štítky Silnice 35, Turnov, Radvánovice, oprava, SOVIS CZ, silnice, SOVIS CZ, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uzavírka silnice 35 v Radvánovicích skončí. Násyp podemletý deštěm se podařilo opravit  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.