Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Komplikace v tunelu, začala jeho pravidelná údržba. Projíždí se jedním tubusem

Pravidelná podzimní údržba opět omezila dopravu v libereckém tunelu. Ta je svedena do jednoho z tubusů. Řidiči až do neděle musí počítat se zdržením, v místě se budou tvořit kolony.

„Během čtyř dní bude provedeno čištění, mytí a sanace betonových konstrukcí, u kterých vlivem výfukových zplodin dochází ke korozi betonu. Dojde také k údržbě osvětlení,“ uvedl vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje Jan Čáp.

Omezení probíhají po částech, nejprve v jednom tunelu, poté v druhém. „V termínu od 19. do 20. října bude zcela uzavřen tubus ve směru na Prahu a od 21. do 22. října dojde k uzavření tubusu ve směru na Děčín,“ upřesnil mluvčí krajského úřadu Filip Trdla.

Ředitelství silnic a dálnic si aktuálně nechává zpracovávat projektovou dokumentaci na kompletní rekonstrukci tunelu včetně jeho dovybavení. „Správce komunikace již dokončil veškerá měření jednotlivých částí konstrukce tunelu. Samotná rekonstrukce tunelu by měla proběhnout v několika etapách v roce 2019,“ dodal mluvčí.

Podle něj by v průběhu rekonstrukce měla být doprava vedena obousměrně v jednom tubusu.

Liberecký tunel

Liberecký tunel na silnici I/35 je ve vlastnictví státu. Do provozu byl uveden v roce 1992. Denně tudy projede 47.410 vozidel. V současné době se již zpracovává projekt na kompletní rekonstrukci.

Autoři | Foto Michael Daněk/Ilustrační foto

Štítky tunel, Liberec, údržba, doprava, Ředitelství silnic a dálnic, Liberecký kraj, Děčín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komplikace v tunelu, začala jeho pravidelná údržba. Projíždí se jedním tubusem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.