Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Kamion vjel pod viadukt v Josefově Dole a pohnul s ním

Od úterního rána nejezdí vlaky na trati mezi Smržovkou a Josefovým Dolem. Důvod? Kamion, který vjel pod viadukt a pohnul s ním. Na trati ale v tuto chvíli vlaky stejně nejezdí, výluka potrvá do poloviny listopadu.

„Řidič s nákladním vozidlem Mercedes a návěsem jel ve směru od Smržovky na centrum obce, kde nerespektoval dopravní značku zákaz vjezdu vozidel, jejich výška přesahuje vyznačenou mez. V tomto případě se jednalo o výšku 3,8 metru,“ řekla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Při průjezdu pod železničním viaduktem zachytil naloženým kontejnerem o spodní část viaduktu, který se posunul. „Při tom byla poškozena ložiska, úložné prahy a geometrie tratě,“ dodala mluvčí.




Škoda byla vyčíslena na zhruba tři sta tisíc korun, viadukt bude muset být opraven. Vlaky na trati nejezdí od září, výluka je naplánována do 15. listopadu.

„Policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou věc vyřešili na místě jako dopravní nehodu s projednáním a řidiči nákladního vozidla uložili blokovou pokutu,“ uzavřela Sochorová.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky viadukt, kamion, vlaky, výluka, Josefův Důl, Smržovka, Mercedes-Benz, Jablonec nad Nisou

FOTO: Kamion vjel pod viadukt v Josefově Dole a pohnul s ním  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.