Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pod Globusem začala stavba nového nájezdu na průtah Libercem

Stavba nové nájezdové rampy z průmyslové zóny Sever na silnici I/35 je v plném proudu. Dělníci před pár dny začali s hrubou stavbou na posledním kruhovém objezdu pod nákupním centrem Géčko. Za několik týdnů by se téměř nepoužívaný výjezd do Úvozní ulice měl změnit v nájezd na frekventovaný průtah Libercem.

„Stavba nové rampy ve směru na Turnov by měla stát něco málo přes dvacet milionů korun,“ řekla Drbně mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová.

Na co se tedy mají řidiči připravit? Výjezd do Úvozní ulice na prvním kruhovém objezdu směrem od Globusu se změní v nájezdovou rampu ve směru na Turnov (viz. obrázek).

„Jeden z kruhových objezdů tím bude upraven do jiného dopravního režimu. Tato úprava by měla ulehčit přetíženému silničnímu provozu na takzvaném sněhuláku,“ doplnila mluvčí magistrátu Zuzana Minstrová.

Pomalu popojíždějícím kolonám na „sněhuláku“ pod průmyslovou zónou Sever v Růžodolu možná za pár let úplně odzvoní. Podle dopravních odborníků dochází ke kolapsu dopravy především kvůli jedinému vjezdu do nákupní zóny Géčko. Už minulé vedení města plánovalo nové napojení na silnici I/35 poblíž dnes budované čerpací stanice mezi Svárovem a Růžodolem a to formou kruhového objezdu. Z dokončené křižovatky by se řidiči dostali také na druhou strany silnice, do ulice Oblouková, kde má podle návrhu vzniknout další kruhový objezd pro lepší dopravní obslužnost z Pavlovic a Stráže nad Nisou. Celý projekt je ale podle všeho ve fázi příprav a řidičům by nové napojení do průmyslové zóny mohlo začít sloužit až v roce 2020.

Štítky Bílí Tygři Liberec, Globus, kruhový objezd, průmyslová zóna, silnice, G.cz, Turnov, Ředitelství silnic a dálnic, Růžodol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod Globusem začala stavba nového nájezdu na průtah Libercem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.