Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Podél silnic v kraji přibylo za první půlrok šest křížků

Policisté v Libereckém kraji v prvním pololetí řešili skoro o devět procent více dopravních nehod než loni, bylo více zraněných a zhruba o čtvrtinu větší je celková škoda. Zahynulo ale při nich méně lidí. Loni za prvních šest měsíců nehodu nepřežilo devět lidí, letos šest.

Nejtragičtější nehoda se stala na konci června na hlavní silnici 13 z Liberce na Děčín nedaleko Jítravy na Liberecku. Dodávka se tam v klesání dostala do protisměru a čelně se srazila s protijedoucí cisternou. Střet nepřežili dva muži jedoucí v dodávce.

Při nehodách v červnu zahynuli v Libereckém kraji další dva lidé. Srážku s dodávkou nepřežil v Liberci šestasedmdesátiletý chodec, který stál v Hanychovské ulici na chodníku u tramvajové zastávky. Utrpěl mnohočetná vážná poranění, na místě zemřel. Osmatřicetiletý motocyklista zemřel po převozu do nemocnice, když nezvládl průjezd zatáčkou mezi Vítkovem a Albrechticemi na Frýdlantsku a narazil do stromu.

Po převozu do nemocnice zemřel také devětasedmdesátiletý řidič osobního auta. Na začátku dubna v libereckých Ruprechticích v důsledku zdravotní indispozice narazil při vyjíždění od svého domu do protilehlého plotu a branky. Smrtelná nehoda se stala v květnu na kruhovém objezdu v Hrádku nad Nisou na Liberecku. Řidič Škody Felicie narazil ve vysoké rychlosti do zídky kruhového objezdu, náraz nepřežil třiapadesátiletý spolujezdec.

Policisté v prvním pololetí řešili 1746 dopravních nehod, to je o 141 více než za šest měsíců minulého roku. U zhruba poloviny nehod byl příčinou nesprávný způsob jízdy. Zranění utrpělo 522 lidí, loni do konce června jich bylo o devět méně. Celková škoda při nehodách za první pololetí je za 80,7 milionu korun, loni za stejné období byla o 16,4 milionu nižší.

Zdroj: ČTK

Štítky havárie, Liberecký kraj, Liberec, Děčín, Jítrava, Albrechtice, Frýdlantsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podél silnic v kraji přibylo za první půlrok šest křížků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.