Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Francouz si zahrál na řidiče tramvaje, přes výhybku ale neprojel

Na návštěvu Liberce nejspíš nezapomene Francouz, který v pondělí večer zablokoval tramvajovou trať ve Vratislavicích. Při vyhýbání se jinému automobilu sjel ze silnice a svůj Opel zaparkoval na tramvajové trati. Naštěstí k žádným újmám na zdraví ani majetku nedošlo, z kolejiště ho ale musela dostat až těžká technika.

Velmi překvapen byl řidič tramvaje při výkonu služby na lince číslo 11. Před sebou na tramvajových kolejích zahlédl stojící osobní automobil se zahraniční poznávací značkou. Řidič auta jen bezradně lomil rukama nad tím, do jaké situace se dostal po vyhýbacím manévru,“ řekla mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

Francouz nebyl schopen dostat auto na silnici svépomocí. Z kolejí mu ve výjezdu bránil přestavník výhybky a proto musela být povolána těžká technika.

„Dispečer na celou dobu operativně zjednokolejnil výhybnu a tramvajovou dopravu svedl na jinou kolej. Ke zdržení tramvajové dopravy ani k poškození tramvajového svršku nedošlo,“ uzavřela mluvčí.

Štítky Opel, Liberec, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Francouz si zahrál na řidiče tramvaje, přes výhybku ale neprojel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.