Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Oprava vozovek zkomplikuje dopravu v části Jablonce

Oprava vozovek zkomplikuje příští týden v Jablonci nad Nisou dopravu v oblasti Nové Pasířské, Nádražní a Havlíčkovy ulice. Od pondělí do středy tam nebude možné zaparkovat, od středy do pátku pak budou silnice pro dopravu zcela uzavřeny. Vozovky se budou frézovat a stavbaři položí nový asfaltový koberec.

Práce jsou poslední fází projektu Nová Pasířská za bezmála 24 milionů korun, z toho zhruba 16 milionů zaplatí Evropská unie. "Cílem projektu bylo opravit či zřídit nová kontejnerová stání, rozšířit parkovací plochy a opravit komunikace. Stavební práce začaly loni v říjnu, po zimní přestávce pokračovaly od poloviny března," doplnil náměstek primátora pro rozvoj města Lukáš Pleticha (ČSSD). Podle harmonogramu mají práce v lokalitě skončit v září.

Stavba komplikovala život místním obyvatelům celé léto, od pondělí ale musí počítat se zásadním dopravním omezením. Od pondělních 07:00 bude v ulicích Nová Pasířská, Nádražní a Havlíčkova zakázáno parkování na vozovce, od středečního rána budou ulice uzavřené zcela. "V tomto termínu nebude možné vyjet ani z nově vybudovaných parkovišť. Pokud majitelé aut tento zákaz nedodrží, budou jim vozidla na jejich náklady odtažena," zdůraznil stavbyvedoucí Petr Hall.

Obytný soubor Nová Pasířská získal v rámci projektu nové přístřešky na kontejnery, chodníky vybavené prvky pro nevidomé a slabozraké včetně bezbariérových úprav. "Nové pěší trasy i 15 parkovacích stání v ulici Nová Pasířská včetně parkování pro osoby s handicapem navíc zase o krok zkvalitní bydlení v této lokalitě," uzavírá náměstek Pleticha. Rekonstrukcí prošly i kanalizační přípojky. Už loni se podařilo rekonstruovat veřejné osvětlení a nasvětlení přechodů pro chodce a vybudovat chodník podél Mateřské školy Havlíčkova směrem k hřišti.

Opravy v oblasti Nové Pasířské byly financovány v rámci Integrovaného programu rozvoje města Žižkův Vrch. K dispozici v něm bylo 4,4 milionu eur (119 milionů Kč), zhruba 40 procent bylo určeno na revitalizaci panelových domů, větší část peněz směřovala na opravy a rekonstrukce veřejného prostoru. Poslední projekty se dokončují.

Zdroj: ČTK

Štítky doprava, Jablonec nad Nisou, parkování, projekt, Lukáš Pleticha, Evropská unie, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava vozovek zkomplikuje dopravu v části Jablonce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.