Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Raspenavou po pěti letech projedete bez dopravních omezení

Projet Raspenavou bez dopravního omezení. Něco takového zažili obyvatelé třítisícového města naposledy před povodněmi v roce 2010. Vše se ale brzy vrátí do „starých kolejí“. V Raspenavě totiž v pondělí skončí uzavírka Fučíkovy ulice. Hlavní průtah třítisícovým městem ve Frýdlantském výběžku tak bude opět průjezdný.

"Snad už bude konečně konec útrapám průjezdu městem," uvedl starosta Pavel Lžičař. Město povodňové opravy dokončilo loni, letos se dodělává ještě Fučíkova ulice, která je součástí krajské silnice 290 z Frýdlantu do Hejnic.

Hodně si podle starosty vytrpěli například obyvatele Luhové ulice. "Po povodni se tam jezdilo ve štěrku, pak se dělala kanalizace, nové povrchy a nyní tam vede objízdná trasa," řekl starosta. Jiná náhradní trasa přes město, které se rozkládá po obou březích Smědé, nevede. Provoz v úzké ulici je proto obousměrný a dvě auta se místy nevyhnou. "Luhová ulice má 2,5 metru na šířku," uvedl Lžičař. Silnici jako náhradní trasu by měli využívat jen místní. Jezdí po ní ale i další, kteří směřují z Liberce nebo Frýdlantu na Hejnice a do Bílého Potoka. Objízdná trasa totiž cestu prodlužuje o více než deset kilometrů.

Zprovozněním úseku ve Fučíkově ulici opravy na krajské silnice 290 neskončí. "Úsek od Frýdlantu od Hágu k Raspenavě bude v závislosti na dokončení splaškové kanalizace zprovozněn ke konci října," řekl vedoucí investičního oddělení Krajské správy silnic Libereckého kraje Tomáš Čáp. Až tím by se měla završit obnova silnice, která patřila k nejzničenějším po záplavách.

S využitím ČTK

Štítky Raspenava, povodeň, Pavel Lžičař, Frýdlant, Frýdlantský výběžek, Hejnice, Tomáš Čáp, Smědá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Raspenavou po pěti letech projedete bez dopravních omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.