Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

"Sněhulák" přijde o poslední kouli. Ze tří kruhových objezdů v Růžodole zbudou jen dva

Noční můra libereckých řidičů? „Sněhulák!“ Vytížená soustava tří kruhových objezdů v Růžodole brzy zmizí. Díky otevření nové nájezdové rampy ve směru na Turnov budou moci začít práce na úpravě kruhových objezdů. „Sněhulák“ se brzy bude skládat už jen z dvou kruhových objezdů. Práce na propojení okružní křižovatky pod rychlostní silnicí R35 a kruhovým objezdem poblíž křížení železniční trati začnou v úterý 3. listopadu. Současně ten den, v pravé poledne, bude otevřena nová nájezdová rampa na Turnov.

„Řidičům se výrazně uleví. Nová rampa ve směru Praha a Turnov zmírní dopravní zatížení v prostoru křižovatkového uzlu na Letné. Díky jejímu zprovoznění mohou začít stavební práce, které spojí dvě stávající okružní křižovatky v jednu,“ říká vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje Jan Čáp. Stavba nové rampy, jejímž investorem je Ředitelství silnic a dálnic ČR, stála 18 milionů korun a její součástí byla přeložka vysokotlakého plynovodu.

Pomalu popojíždějícím kolonám na „sněhuláku“ pod průmyslovou zónou Sever v Růžodolu možná za pár let úplně odzvoní. Podle dopravních odborníků dochází ke kolapsu dopravy především kvůli jedinému vjezdu do nákupní zóny Géčko. Už minulé vedení města plánovalo nové napojení na silnici I/35 poblíž dnes budované čerpací stanice mezi Svárovem a Růžodolem a to formou kruhového objezdu. Z dokončené křižovatky by se řidiči dostali také na druhou strany silnice, do ulice Oblouková, kde má podle návrhu vzniknout další kruhový objezd pro lepší dopravní obslužnost z Pavlovic a Stráže nad Nisou. Celý projekt je ale podle všeho ve fázi příprav a řidičům by nové napojení do průmyslové zóny mohlo začít sloužit až v roce 2020.

Na průtahu Libercem probíhají v současné době i další stavební práce. Ve směru na Turnov, v úseku od připojení ulice Nákladní po sjezd na Jablonec nad Nisou, dělníci rozšiřují připojovací pruh. Po dokončení, které se předpokládá nejpozději počátkem letošního prosince, bude nájezd na silnici R35 bezpečnější a přehlednější.

Foto Jan Mocňák

Štítky kruhový objezd, Růžodol, Turnov, silnice, Praha, Ředitelství silnic a dálnic, Letná, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

"Sněhulák" přijde o poslední kouli. Ze tří kruhových objezdů v Růžodole zbudou jen dva  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.