Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na průtahu Libercem skončily práce, které komplikovaly dopravu

V Liberci dnes skončily práce na silnici 35, které komplikovaly dopravu na průtahu krajským městem i v okolních ulicích. Hotová je oprava povrchu na sjezdech od Děčína i od Turnova do křižovatky v Růžodole, otevřen už byl i rozšířený připojovací pruh před odbočkou na Jablonec. V místech je ještě snížena rychlost, je tam třeba dokončit vodorovné a svislé dopravní značení a u rozšířeného nájezdu osadit svodidla, řekl dnes Jakub Housa, hlavní stavbyvedoucí společnosti Eurovia CS, která je dodavatelem.

Křižovatka v Růžodole patří k nejrušnějším a hlavně nejkomplikovanějším ve městě, denně tudy projedou tisíce automobilů. Situace se tam výrazně zhoršila před osmi lety, kdy se v severní zóně otevřel hypermarket Globus, přibývá tam i průmyslových podniků. Kolony jsou tam na denním pořádku. Křižovatku tvořily tři na sebe navazující kruhové objezdy. Výstavba nového nájezdu směrem na Prahu umožnila křižovatku zjednodušit. Ze tří okružních křižovatek se staly dvě.

Díky úpravám zmizely z křižovatky kolizní body a provoz je tam o poznání plynulejší. V příštím týdnu tam ale ještě budou motoristy čekat omezení. "Osazovat se bude svislé dopravní značení, dělat se to ale bude za provozu jen při snížení rychlosti," uvedl Housa. Úpravy křižovatky, na nichž stavbaři pracovali od května, jsou hotové, dokončili také úpravy a propojení dvou ze tří původních okružních křižovatek.

Na silnici 35 dnes dokončila Eurovia CS také úpravu nájezdu za čerpací stanicí ÖMV, kde se v minulých týdnech tvořily dlouhé kolony. V těchto místech je hustý provoz a často se tam stávaly dopravní nehody, protože nedaleko nájezdu je sjezd na silnici 14 na Jablonec nad Nisou. Teď tam vznikl třetí pruh, který podle Housy motoristům umožní bezpečně na silnici najet a také z ní sjet. "Úsek už je průjezdný, v pondělí tam ještě připojovací pruh uzavřeme, abychom osadili svodidla, další dva pruhy ale zůstanou průjezdné," vysvětlil. Další omezení tam bude čekat motoristy až na konci listopadu, kdy se bude osazovat nové značení.

Autoři | Foto Jan Mocňák

Štítky Liberec, silnice, Eurovia CS, Jablonec nad Nisou, Růžodol, Děčín, Turnov, kruhový objezd, Globus, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na průtahu Libercem skončily práce, které komplikovaly dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.