Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Meteorologové vydali na dnešek varování před silným větrem

Meteorologové vydali na dnešek varování před silným větrem, které platí od 03:00 do 17:00. Vítr může dosahovat až 72 kilometrů v hodině, v horách může překročit i 90 kilometrů. V Liberci zatím vítr takové rychlosti nedosáhl.

"Rychlost se pohybuje kolem 15 metrů za sekundu (54 km/h), zaznamenali jsme dva nárazy o rychlosti 17 metrů za sekundu (61,2 km/h), s větrem je ale třeba počítat i v dalších dnech," řekla Eva Křováčková ze stanice Českého hydrometeorologického ústavu na libereckém letišti.

Silný vítr od rána zaměstnává hasiče napříč celým krajem. Jen do dnešní deváté hodiny vyjížděli hasiči v souvislosti s počasím k osmi událostem. Kvůli silnému nárazovému větru popadaly na několika místech kraje stromy a zatarasily komunikace. Více jsme psali zde.

Na železnici zatím žádné problémy hlášeny nejsou, v provozu byla dopoledne navzdory větru i kabinová lanovka na Ještěd. "Vítr fouká ze západu a nám víc vadí vítr jižní," řekl přednosta lanovky Vladimír Štěpán. U lanovky podle něj zatím vítr dosahoval rychlosti jen kolem 43 kilometrů v hodině, kabiny by se musely zastavit, kdyby boční vítr přesáhl 57,6 kilometru v hodině.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky vichřice, Liberec, Český hydrometeorologický ústav, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové vydali na dnešek varování před silným větrem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.