Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIP0000 nebo TATRA613. O značky na přání požádalo v Libereckém kraji několik desítek řidičů

O registrační značky na přání je v Libereckém kraji zatím větší zájem jen v Liberci, za dva dny přišlo 24 zájemců. Jinde jich bylo jen několik a v Semilech o ni dosud nepožádal nikdo. "Dva lidé se jen přišli informovat," uvedl vedoucí odboru dopravy v Semilech Martin Hubačík.

V Liberci zatím přijali 24 žádostí o rezervaci nebo přidělení značky na přání. "Kombinace jsou různé, například jména nebo více stejných čísel v řadě. Jeden požadavek je ve znění VIP 00 00, jiný chtěl uvést název svoji webové stránky," uvedla mluvčí liberecké radnice Jana Kodymová.

V nedalekém Jablonci o speciální značku projevili zájem tři lidé, dva ji chtějí na motocykl a jeden na auto. "Chtěli na nich mít osobní údaje nebo název motocyklu," uvedla mluvčí radnice Markéta Hozová. V České Lípě zatím úředníci přijali čtyři žádosti. "Dvě jsou na motocykly a po jedné na osobní a nákladní auto," řekl mluvčí radnice Petr Pokorný.

V Turnově mají pět žadatelů, jeden z nich si ale kombinaci čísel a písmen zatím jen zarezervoval. Zájemci chtějí mít na značkách DUCATI01, FRANCIS1, TATRA613, název firmy a jeden cizinec si na ni chce dát své křestní jméno.

To "u sousedů" jsou řidiči kreativnější. Na ústeckém inspektorátu si jeden ze žadatelů registroval čárový kód 1IIIIIII, jiný řidič požádal o značku MIL0S001 a další například o STAVITEL. Jelikož musí značka obsahovat alespoň jedno číslo, žádost pohotově přepsal na STAVITE1.

Uchazeči o značku na přání musejí zaplatit 5000 korun za jednu tabulku, tedy 10 tisíc korun za auto. Značky obdrží do 15 dnů. Požadované znění značky na přání lze také rezervovat na dobu tří měsíců za poplatek 500 korun. Při žádosti platí některá omezení. Lidé si například nemohou nechat na tabulku vyrazit slova hanlivá nebo slova, která obsahují písmena G, CH, O, Q a W. Poplatek za přidělení značky je příjmem obce. Přidělení běžných dvou značek při registraci auta do evidence stojí 800 korun.

Štítky Liberec, Liberecký kraj, Semily, motocykl, Petr Pokorný, Jablonec, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIP0000 nebo TATRA613. O značky na přání požádalo v Libereckém kraji několik desítek řidičů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.