Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jízdní řády změní svou podobu. Dopravní podnik posílí linky do Krásné Studánky i k aréně

Jízdní řády několika linek městské hromadné dopravy projdou koncem února změnami. Pokud radní na svém únorovém jednání drobné korekce v jízdních řádech schválí, dotknou se změny spojů linek číslo 26 do Krásné Studánky a také linky číslo 17 zajíždějící k Home Credit Aréně. Pohodlnější by mělo být také cestování pro školáky, kteří využívají linku číslo 55.

Obyvatelé Krásné Studánky si delší dobu stěžují na nevyhovující počet spojů do této okrajové části Liberce. Dopravní podnik by jim teď měl vyjít vstříc. „Realizace je provedena na základě požadavků občanů na zajištění lepší dopravní obslužnosti v dopoledních hodinách. Konkrétně došlo ke zkrácení intervalu v pracovní dny z 60 na 30 minut,“ upřesnil dopravní ředitel Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce nad Nisou Oskar Zappe a dodává: „Zároveň dojde také k prodloužení školního spoje linky číslo 55, který bude nově zajíždět do zastávky Krásná Studánka - zastávka u Medvěda“.

Koncem února by mělo dojít také k praktickému sjednocení zastávek příměstské autobusové dopravy ve směru od Frýdlantu s městskou hromadnou dopravou v úseku Krásná Studánka – Pavlovice křižovatka. „To umožní občanům využít jednotné odbavení v rámci systému IDOL,“ vysvětlil Zappe.

Výraznější změny na základě připomínek cestujících čekají také linku číslo 17, která z centra města zajíždí k Home Credit Aréně. I na této lince byl nejčastějším důvodem stížností nevyhovující počet spojů. „Tady bude posílena linka o 5 spojů v pracovních dnech v čase od 15:00 do 20:00, a to během školního roku,“ dodal ředitel Zappe.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Liberec XXXI-Krásná Studánka, jízdní řád, dopravní společnost, Home Credit, Liberec, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jízdní řády změní svou podobu. Dopravní podnik posílí linky do Krásné Studánky i k aréně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.