Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Za parkování v Liberci zaplatíte od úterý také platební kartou

Od úterý už nemusí nosit řidiči parkující v Liberci na městských parkovištích drobné po kapsách. Doposud jediná volba placení parkovného, tedy placení mincemi, bude od úterý doplněna o platbu kartou. Pro bezhotovostní platbu se budou muset řidiči zaregistrovat na www.parking.liberec.cz, kde bude moci každý uživatel přihlásit až tři registrační značky a stejně tolik běžných platebních karet. Podmínkou je také navolení platby přes chytrý telefon nebo tablet.

„Motoristé, kteří se do systému jednou zaregistrují a založí si v něm účet, nebudou muset například už nikdy zadávat místo parkování. To za ně provede GPS v jejich telefonu automaticky,“ vysvětluje náměstek primátora Tomáš Kysela.  Zůstane na nich jen volba, ze které karty a za jaký vůz chtějí úhradu za parkování z virtuálního terminálu uskutečnit. „Účet za platbu jim přijde okamžitě do mailu, nebo může zamířit rovnou k jejich účetní,“ dodává náměstek. Cena parkovného bude pro řidiče platící v hotovosti i kartou stejná.

Řidičům systém dovolí také prodloužit si parkování, aniž by se museli vracet k autu. „Řidičům s tím zvýší komfort. Vyhnou se stresu z nezaplaceného parkování a hrozbě pokuty,“ podotýká ředitel městské policie Ladislav Krajčík.

Liberec má celkem 52 parkovacích ploch s 2231 parkovacími místy, z toho 873 tvoří místa pro rezidenty. Tržby z městských parkovišť za rok 2014 činily 15,6 milionu korun, to je asi o desetinu méně než rok předtím. Stání na placených parkovištích přijde v Liberci podle typu zóny od pěti do 30 korun za hodinu. Průměrná obsazenost parkovišť dosahuje necelých 57 procent.

Jak zaplatit parkovné kartou?

  • Zadám adresu platebního portálu do telefonu, tabletu nebo PC www.parking.liberec.cz
  • Při prvním vstupu si zaregistruji registrační značky a platební karty, příště se už jen přihlásím.
  • Vyberu registrační značku vozidla, se kterým parkuji, a platební kartu.
  • Potvrdím délku parkování a následně už platím.
  • Na email mi přijde potvrzení.

Foto Dominik Svoboda

Štítky parkování, Liberec, platební karta, platba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za parkování v Liberci zaplatíte od úterý také platební kartou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.