Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Silnice přes Oldřichov zůstane pro nákladní auta uzavřena minimálně do středy

V Libereckém kraji je od pondělí stále pro nákladní automobily nad 3,5 tuny uzavřena silnice třetí třídy z Mníšku na Liberecku na Raspenavu přes Oldřichovské sedlo. Silnice se neudržuje chemicky a je na ní zledovatělá vrstva ujetého sněhu. Dnes dopoledne museli vyprošťovat kamion, který zákaz nerespektoval a uvízl. Kdy se silnice otevře, budou silničáři rozhodovat ve středu kolem 9:00.

Silnice je pro nákladní dopravu uzavřena od pondělních 22:30. "Těžké kamiony mohou využít objízdnou trasu přes Frýdlant, která je sice o pět kilometrů delší, časově to ale vyjde na stejno, protože tam se silnice solí," dodal krajský dispečer zimní údržby Pavel Pospíšil.

Už ráno otevřeli silničáři hlavní silnici 10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska. Preventivně byla silnice pro kamiony uzavřena od pondělních 15:00. Meteorologové totiž předpovídali až 15, někde až 20 centimetrů nového sněhu. "Na většině Libereckého kraje spadlo ale jen kolem pěti centimetrů, a to včetně horských oblastí. Kolem deseti centimetrů bylo jen na Českolipsku," řekl Pospíšil.

I když i v průběhu dne se v kraji objevovaly sněhové přeháňky, byly jen slabé. Silnice v Libereckém kraji jsou tak většinou jen holé a po chemickém ošetření mokré. "V oblasti Kořenova a Příchovic ale fouká nárazový vítr a tvoří se tam sněhové jazyky," upozornil dispečer. Na silnicích nižších tříd je ujetá vrstva nového sněhu. "Některé úseky mohou být zledovatělé," dodal. Motoristé by podle něj měli být opatrní. Večer se může tvořit náledí, varují meteorologové.

Autoři | Foto Bezedný Frank

Štítky Liberecký kraj, silnice, Raspenava, Mníšek nad Hnilcom, Oldřichovské sedlo, Pavel Pospíšil, Polsko, Frýdlant, Harrachov, Tanvald

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice přes Oldřichov zůstane pro nákladní auta uzavřena minimálně do středy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.