Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SJÍZDNOST: Sněžení zkomplikovalo dopravu v Libereckém kraji

V noci v Libereckém kraji připadlo až deset centimetrů sněhu. Silničáři proto pro nákladní dopravu uzavřeli úsek silnice 10 od Tanvaldu k hraničnímu přechodu s Polskem v Harrachově na Semilsku. Ostatní silnice v kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností, vyplývá z informací na dopravním webu. Rozbředlý sníh nebo zbytky jsou i na hlavních tazích.

Pro auta nad 3,5 tuny s výjimkou autobusů je zhruba osmnáctikilometrový úsek z Tanvaldu uzavřený od půlnoci. Podle dispečera zimní údržby pro Jablonecko se zatím nedá odhadnout, dokdy uzavírka potrvá. "Zřejmě to bude minimálně do 9:00, spíše déle," uvedl. Jako náhradní trasu silničáři pro kamiony doporučují silnici 35 k hraničnímu přechodu do Hrádku nad Nisou na Liberecku.

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před sněžením platí v Libereckém kraji na Jablonecku a Semilsku. "Řidiči by měli být připraveni na náhlou změnu počasí a přizpůsobit tomu styl jízdy," uvedl ředitel společnosti Silnice LK Petr Šén. Pro cesty do hor doporučil sněhové řetězy.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, silnice, okres Semily, Tanvald, Polsko, Harrachov, Český hydrometeorologický ústav, okres Jablonec nad Nisou, Silnice LK a.s., Hrádek nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Sněžení zkomplikovalo dopravu v Libereckém kraji  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.