Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dopravní podnik testuje pokrytí internetem v tramvajích na lince číslo 11

Cestování tramvají mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou by mělo být pro cestující opět o něco příjemnější. Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou začal testovat pokrytí signálem LTE ve voze na trati linky číslo 11.

Internet tak od tohoto týdne mohou využívat bezplatně všichni cestující v tramvaji číslo 42, která byla v testovacím režimu vybavena WiFi routerem. Linka číslo 11 byla vybrána s ohledem na délku tratě a dobu jízdy mezi oběma městy.

Testovací režim znamená, že se vyhodnocuje dostupnost internetu v lokalitách kolem tramvajové trati a současně se testuje potřebný objem dat. „Jde například o informaci, kolik dat spotřebují zákazníci během kalendářního měsíce,“ řekl ředitel dopravního podniku Luboš Wejnar.  V neposlední řadě se testuje samotná funkčnost zařízení v prostorách tramvaje. Během zkušebního režimu rozhodneme o případném konečném umístění zařízení, aby došlo k co nejširšímu pokrytí vozu, případně celé soupravy.

„Po úplné modernizaci tramvajové tratě mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou, by měla být tato služba zákazníkům již standardem. V tuto chvíli se v Liberci jedná o úplnou novinku, “doplnil informaci předseda představenstva Pavel Šulc.

Internet v tramvajích není v České republice zatím standardem. Moderní technologií LTE jsou vybaveny například pražské tramvaje Škoda 15T ForCity Alfa.

Štítky dopravní společnost, Internet, Liberec, Jablonec nad Nisou, Pavel Šulc, Škoda 15T, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik testuje pokrytí internetem v tramvajích na lince číslo 11  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.