Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Do Máchova kraje bude o prázdninách jezdit výletní vlak

Oblíbený Máchův kraj bude pro turisty z Liberecka o něco dostupnější. Od 25 června propojí Liberec a Doksy nově turistický spěšný vlak, který bude jezdit během léta o víkendech a svátcích do konce srpna. Výběrové řízení vyhrál dopravce Vogtlandbahn, který nyní obsluhuje trať do Varnsdorfu a Drážďan.

„Liberecký kraj využil nejvýhodnější nabídky dopravce. Výletníci se budou moci svézt moderními klimatizovanými soupravami Siemens Desiro, které jsou nasazovány na tratích z Liberce přes Žitavu do Varnsdorfu a do Drážďan,“ doplnil radní pro dopravu Vladimír Mastník (SLK).

Vlaky, které budou stavět na všech zastávkách vyjma České Lípy, pojedou každou sobotu a neděli. Předběžně se počítá s odjezdem z Liberce v 9:45 a příjezdem do Doks v 11:05. Zpět vyjede vlak z Doks v 16:56 a v Liberci bude v 18:21.

Spoj nemusí využívat jen turisté mířící k Máchovu jezeru. Třeba cyklisté můžou vystoupit na kopci v Křižanech a po cyklostezce dojet přes Osečnou do Hamru na Jezeře. Pokračovat můžou do Mimoně nebo až do Doks.

Celý prázdninový provoz by měl vyjít Liberecký kraj na zhruba 300 tisíc korun. Veškeré tržby za jízdné ale získá kraj do svého rozpočtu.

Štítky Máchův kraj, Liberecký kraj, Liberec, Doksy, Drážďany, Varnsdorf, Vogtlandbahn, Vladimír Mastník, Siemens, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Máchova kraje bude o prázdninách jezdit výletní vlak  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.