Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Další dvě silnice v Českém ráji se dočkají kompletní rekonstrukce

Už brzy přibudou do seznamu opravených silnic další dva úseky v Libereckém kraji. Pohodlnější cestování by mělo být co nevidět na silnicích třetí třídy v Troskovicích a Borku. Jde o nejnákladnější rekonstrukce krajských silnic v letošním roce. Celková cena rekonstrukce by se měla pohybovat kolem 76 milionů korun.

V prvním případě se jedná o úsek v Troskovicích od křižovatky na Semín po silnici třetí třídy „Na Prašivci.“ Tři a půl kilometru dlouhý úsek silnice je v žalostném stavu a rekonstrukci bezodkladně potřebuje. „Kromě úpravy silnice dojde k obnově odvodnění a doplnění záchytných systémů. Stávající krajnice neumožňují osazení zádržného systému, proto bude nutné těleso komunikace rozšířit pomocí vyztužení svahů. Součástí opravy je i homogenizace šířkového uspořádání, rekonstrukce jedné opěrné zdi, provede se i nové vodorovné dopravní značení a úplná výměna svislého značení,“ popisuje chystané práce krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník (SLK).

Druhým úsekem jsou čtyři kilometry vedoucí z Borku do Troskovic. Tam stavbaři zrekonstruují také most přes potok Libuňka.

Obě rekonstrukce vyjdou dohromady na 75,7 milionů korun. Hotovo by mělo být nejpozději do konce října. Kvůli oběma stavbám budou silnice kompletně uzavřeny.

„V současné době máme na krajské silniční síti připraveno 57 akcí za 405 milionů korun. V letošním roce máme v plánu opravit minimálně 90 kilometrů úseků silnic a k tomu devět mostů ve všech částech kraje,“ dodává hejtman Libereckého kraje Martin Půta (SLK).

Foto Liberecký kraj

Štítky silnice, rekonstrukce, Český ráj, Liberecký kraj, Starostové pro Liberecký kraj, Vladimír Mastník, Semín, Martin Půta, Troskovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další dvě silnice v Českém ráji se dočkají kompletní rekonstrukce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.