Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V České Lípě pokračuje demolice na průtahu, kamiony jezdí jinudy

V České Lípě pokračuje demolice mostu na průtahu. Dnes ráno začaly těžké stroje rozebírat druhou polovinu mostovky. Demoliční práce by měly skončit v úterý a od středy začne výstavba nového mostu, řekl dnes stavbyvedoucí společnosti SaM Silnice a mosty Česká Lípa Jakub Hromádka. Doprava je zatím svedena na provizorní most a řízena kyvadlově. Provoz je ale klidnější, než se čekalo. Kamiony se většinou městu vyhýbají a volí jinou trasu.

Silnice 9 od Nového Boru na Prahu patří k nejvytíženějším komunikacím v České Lípě. Denně po ní projede kolem 15 tisíc automobilů. Rekonstrukce mostu nad Moskevskou ulicí se připravovala několik let. "Most je ve velmi špatném stavu, nebylo možné to dál odkládat. Jeho stav je tak špatný, že se nebude opravovat, musíme ho strhnout a postavit nový," řekl Hromádka. Demolice a výstavba nového mostu bude stát včetně DPH zhruba 37 milionů korun. Hotov má být do konce letošního roku.

Kvůli demolici bude o víkendu uzavřena Moskevská ulice, což dopravu ve městě ještě zkomplikuje. Černé scénáře, které měla radnice připravené, se ale podle starostky Romany Žatecké (ČSSD) nenaplnily. "Průjezd Českou Lípou sice není hladký, ale myslím si, že zdržení delší než nějakých patnác dvacet minut, tady nenastává. Českolipáci hodně využili cesty jinými ulicemi než zrovna po té hlavní trase. Takže na těch objížďkách bude možná situace horší než na samotném průtahu," řekla starostka.

Provizorní most podle Žatecké dopravu ještě zpomalil, nařízena je tam totiž maximální rychlost 20 kilometrů v hodině. "Myslím ale, že ani tak k naplnění černých scénářů nedojde, kamionová doprava se při průjezdu Českou Lípou významně omezila, je vidět, že volí jinou trasu," dodala. Přesto musí motoristé v České Lípě kvůli výstavbě mostu počítat se zdržením a dopravními komplikacemi. Kolony se tvoří hlavně v dopolední a odpolední špičce. Ty se ale ve městě tvořily i v minulosti.

Autoři

Štítky Česká Lípa, demolice, stavba, doprava, Praha, Nový Bor, Romana Žatecká, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V České Lípě pokračuje demolice na průtahu, kamiony jezdí jinudy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.