Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tramvaje v Liberci budou v létě častěji jezdit až pod Ještěd

Tramvaje v Liberci budou v létě častěji jezdit až pod Ještěd na konečnou v Horním Hanychově. Liberecká radnice tím reaguje na poptávku obyvatel Horního Hanychova. V letních měsících navíc míří k Ještědu i víc turistů. Bute to ale jen zkušební provoz od 9. července do 21. srpna, kdy se bude rekonstruovat tramvajová trať na Soukenném náměstí. Pak chce radnice vytížení tramvají vyhodnotit a podle toho rozhodne, zda zahuštěný provoz zachová.

Podle mluvčího dopravního podniku Tomáše Krebse v létě běžně jezdí tramvajové linky 2 a 3 střídavě v desetiminutových intervalech, přičemž trojka zajíždí pod Ještěd a na konečnou v Horním Hanychově tak přijíždí každých 20 minut. Dvojka končí v Dolním Hanychově. "Po dobu výluky bude tramvajový provoz zajištěn vesměs linkou 3 v dvanáctiminutových intervalech ze zastávky Rybníček přes Nádraží a Viadukt do Horního Hanychova. Linkou 2 bude zajištěn pouze první ranní spoj ve 4:16 z Dolního Hanychova," popsal letní provoz Krebs.

Zahuštěný provoz k Ještědu zavádí město zkušebně po dobu výluky u terminálu městské dopravy ve Fügnerově ulici. Opravovat se bude oblouk tramvajové trati u lékárny U Orla na Soukenném náměstí, který je dlouhodobým používáním opotřebený. "Před obchodním domem Dunaj jsou poměrně velké propady kolejiště s panely a je třeba to opravit," řekl provozně-technický ředitel dopravního podniku Ludvík Lavička. "Dělat se bude jedna kolej, protože bychom paralyzovali trať do Jablonce," dodal.

Práce na Soukenném náměstí mají začít 9. července a tramvaje budou do 21. srpna jezdit jen z Rybníčku směrem do Hanychova. Opačným směrem do Lidových sadů pojedou podle Krebse náhradní autobusy X2 a X3. "V noci po 23:20 už bude trasu z Lidových sadů do Hanychova obsluhovat jen autobus," dodal. Tramvaje 5 a 11 z Jablonce a Vratislavic budou končit na terminálu MHD ve Fügnerově ulici.

Autoři | Foto

Štítky Ještěd, léto, Liberec, Liberec XIX-Horní Hanychov, Liberec VIII-Dolní Hanychov, Jablonec, Rybníček, Dunaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tramvaje v Liberci budou v létě častěji jezdit až pod Ještěd  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.