Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Při nehodě v Jablonném v Podještědí se zranilo šest osob

Šest zraněných osob si vyžádala včerejší nehoda na silnici I/13 u Jablonného v Podještědí, o které jste redakci informovali. Ke střetu dvou osobních aut došlo po patnácté hodině. Hasiči měli na místě plné ruce práce, když museli dvě osoby z auta vyprostit pomocí hydraulického nářadí.

K nehodě došlo tak, že sedmasedmdesátiletý řidič Škoda Fabia jedoucí od Heřmanic v Podještědí na Jablonné v Podještědí, nerespektoval dopravní značení "stůj, dej přednost v jízdě" a  nedal přednost po hlavní silnici zleva přijíždějícímu Daewoo Lanos.

„Při následném střetu se naštěstí jen lehce zranili řidič z vozidla Daewoo a jeho tři spolujezdci. Ty převezla sanita na ošetření do českolipské nemocnice. Nejhůře dopadl viník nehody, řidič Fabie, kterého s těžkým zraněním transportoval do liberecké nemocnice vrtulník. Jeho stejně starou spolujezdkyni převezla do liberecké nemocnice s blíže nespecifikovaným zraněním sanita,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Škodu na vozidlech odhadli na místě policisté na 220 tisíc korun.

„Hasiči provedli protipožární opatření a také zasypali uniklé provozní kapaliny. Po došetření nehody odtáhli jeden z havarovaných vozů mimo silnici, neboť bránil obnovení provozu,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jablonného v Podještědí a dobrovolní hasiči z Jablonného v Podještědí a Cvikova.

Nehoda blokovala provoz na frekventované silnici zhruba dvě hodiny. Okolnosti nehody zůstávají v šetření.

Foto HZSLK

Štítky havárie, Jablonné v Podještědí, silnice, Krajská nemocnice Liberec, Škoda Fabia, Daewoo, Daewoo Lanos, Podještědí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodě v Jablonném v Podještědí se zranilo šest osob  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.