Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Žena zemřela na následky zranění po střetu s autem v Jablonci

Třiadevadesátiletá žena zemřela v pondělí v liberecké nemocnici na následky zranění po střetu s autem. Tragická nehoda se stala v Jablonci v pondělí odpoledne.

Nehoda se stala v 15:20 na Palackého ulici. Devětapadesátiletý řidič Škody Octavie jel ve směru od centra na Janov nad Nisou, přičemž přehlédl seniorku přecházející silnici po přechodu pro chodce. "Při následném střetu utrpěla chodkyně velmi vážná poranění, kterým o několik hodin později v liberecké nemocnici podlehla," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Dopravní policisté řidiče podrobili dechové zkoušce i kontrole na jiné návykové látky. "Testy ukázaly, že pod vlivem alkoholu a ani drog nebyl," uvedla Baláková. Okolnosti nehody policie prošetřuje, muži hrozí obvinění ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti.

Červenec je nejtragičtějším měsícem v letošním roce v Libereckém kraji. Zatímco od ledna do konce června při dopravních nehodách zemřelo šest lidí, seniorka je již čtvrtou obětí v červenci. V Jablonném v Podještědí na Českolipsku zemřel po střetu s osobním vozem cyklista, v Kacanovech na Semilsku šestnáctiletý motorkář, který nezvládl průjezd zatáčkou a narazil do betonového sloupu, a střet dvou osobních automobilů u Dětřichova na Liberecku nepřežil starší muž.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Jablonec, Krajská nemocnice Liberec, Liberecký kraj, Škoda Octavia, Janov nad Nisou, úraz, Jablonné v Podještědí, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena zemřela na následky zranění po střetu s autem v Jablonci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.