Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hlavní vjezd do jablonecké nemocnice bude asi měsíc uzavřený

Hlavní vjezd do areálu městské nemocnice v Jablonci nad Nisou bude od příštího týdne zhruba měsíc uzavřený. Důvodem je jeho rekonstrukce za 1,6 milionu korun.

"Pacienty, klienty a návštěvy žádáme, aby pro vjezd do areálu nemocnice využívali vjezd z ulice 28. října. Parkoviště pro veřejnost nebude v době stavebních prací zpoplatněno," uvedla mluvčí nemocnice Petra Hybnerová. K parkovišti se motoristé dostanou přes plochu ze zámkové dlažby vedle laviček pro kuřáky.

Nový hlavní vjezd do areálu bude sestaven ze tří částí, podobně jako již zrekonstruovaný vjezd z ulice 28. října. "Samostatný vjezd bude určen pro sanitní vozy, záchrannou službu a další složky integrovaného záchranného systému. Zvlášť bude zajištěn vjezd pro veřejnost a samostatně též výjezd," uvedla Hybnerová.

Zrekonstruovaný hlavní vjezd by měl být znovu otevřen nejpozději od začátku září. Nemocnice plánuje, že ho osadí závorami. "V současné době řešíme technologii. Pokud se vše podaří, rádi bychom systém instalovali ještě v letošním roce," řekla mluvčí nemocnice. Po osazení závor by se měla výrazně zvýšit kapacita pro parkování veřejnosti. Nyní mají k dispozici 63 míst, nově by jich měli mít o 30 více. Pro potřeby pacientů a návštěv chce nemocnice uvolnit plochu u budovy interny, kterou nyní k parkování aut využívají zaměstnanci nemocnice.

V srpnu se bude v nemocnici rekonstruovat ještě pediatrické oddělení, kvůli tomu bude po celý měsíc uzavřena jeho lůžková část. "Hospitalizace dětí s akutními problémy je již zajištěna na jiném lůžkovém oddělení nemocnice pro dospělé, avšak při zajištění péče dětských lékařů i sester," řekla Hybnerová. Rekonstrukce lůžkového oddělení podle ní spočívá v obměně podlahových krytin, nových malbách a nátěrech, instalaci ochranných prvků na dveřích a zdech. "Oddělení bude částečně vybaveno novým nábytkem," dodala mluvčí.

Autoři | Foto Nemocnice Jablonec nad Nisou

Štítky nemocnice, Nemocnice Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavní vjezd do jablonecké nemocnice bude asi měsíc uzavřený  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.