Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Z Liberce začnou jezdit další noční spoje. Při návratu z večerních akcí se dostanete do Hrádku i Frýdlantu

Potřebujete se v nočních hodinách dostat domů z diskotéky nebo jiné večerní akce? Tahle zpráva vás nejspíš potěší. Z Liberce začnou jezdit nové noční vlakové spoje, a to o víkendech a svátcích. Cestující se v nočních hodinách dostanou vlakem do Frýdlantu, Turnova, Semil a Hrádku nad Nisou. Už nyní jezdí noční spoje z Liberce do Tanvaldu, další přibydou s platností nových jízdních řádů od 11. prosince letošního roku.

„V současné době Liberecký kraj objednává vlak, který denně jezdí z Liberce v 0:35 směrem na Jablonec nad Nisou, Tanvald a Desnou. Z pátka na sobotu a ze soboty na neděli bývá maximální obsazenost vlaku až 30 osob a vzhledem k výměně cestujících po trase jich přepraví až 50. Spojení je bezpečné a komfortní a zavedli jsme ho právě za účelem návratu z kulturních a společenských akcí,“ říká krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník (SLK).

Další noční vlaky z Liberce ale zatím nejezdí a proto musí obyvatelé okolních měst při návratech z krajského města využívat většinou taxíků. Železniční trať například do Hrádku nad Nisou a Frýdlantu přitom denně využívá mnohem více lidí než jiné. „Obdrželi jsme připomínky, aby půlnoční vlaky jezdily i sem. Cestujícím chceme vyjít maximálně vstříc, a tak po projednání s dopravci, Českými drahami a Die Länderbahnem, navrhujeme zavedení zkušebního provozu vlaků s odjezdem v 0:35 z Liberce, a sice ve směrech Frýdlant, Hrádek nad Nisou a Turnov, s pokračováním vlaku až do Semil. V tuto dobu budou jezdit o víkendech  a svátcích,“ uvádí zástupce ředitele společnosti Korid LK Otto Pospíšil.

Roční náklady na zavedení nočních vlaků jsou odhadovány na 1,4 milionu korun. Obsazenost spojů bude pravidelně vyhodnocována a po zkušebním období se rozhodne o jejich dlouhodobém nasazování.

Foto České dráhy

Štítky Liberec, Frýdlant, Hrádek nad Nisou, Turnov, Semily, Tanvald, Vladimír Mastník, Liberecký kraj, Starostové pro Liberecký kraj, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Liberce začnou jezdit další noční spoje. Při návratu z večerních akcí se dostanete do Hrádku i Frýdlantu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.