Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kabinková lanovka na Ještěd kvůli závadě stále nejezdí

Kabinková lanovka na Ještěd v Liberci zůstává mimo provoz. Nejezdí od nedělního odpoledne kvůli závadě na Ward Leonardově soustrojí, které slouží k regulaci pohonu lanovky. Zatím se nedá odhadnout, kdy by mohl být provoz obnoven. Podle jízdního řádu měla dnes jezdit od 14:00.

Provoz lanovky se zastavil v neděli před 13:00. Kvůli nízkému budícímu napětí v budiči se nebyl schopen roztočit motor. Příčinu se nepodařilo zjistit, proto se podle Štěpána rozhodli vzít budič z náhradního soustrojí. "Výměna není složitá, náročná je ale manipulace. Budič se spojkou má asi 100 kilogramů," řekl přednosta lanovky Vladimír Štěpán. Budič se už podařilo vyměnit. "Mám z toho dobrý pocit, dává napětí. Musí se to ale celé seřídit, aby budící napětí bylo v nějakých mezích. Bude to piplavé, těžko odhadnout, jak dlouho nám to potrvá," řekl Štěpán.

Dvoukabinová lanovka na Ještěd je v provozu už více než 80 let, loni na vrchol vyvezla 291 070 lidí, nejvíc za posledních osm let. Letošní sezóna se podle přednosty vyvíjí ještě lépe.

Autoři

Štítky lanová dráha, Ještěd, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kabinková lanovka na Ještěd kvůli závadě stále nejezdí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.