Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

O prázdninách při nehodách v Libereckém kraji zemřelo sedm lidí

O letních prázdninách zemřelo v Libereckém kraji při dopravních nehodách sedm lidí. To je o jednoho více než loni, před dvěma lety zemřeli tři lidé. Ubylo ale nehod i zraněných, vyplývá ze statistik policejního prezídia.

Sedm lidí za červenec a srpen v Libereckém kraji při nehodách naposledy zemřelo v roce 2013. Nejtragičtější byla letos nehoda z 10. srpna, kdy Opel Corsa při odbočování na silnici u Dolní Řasnice na Liberecku narazil do stromu. Na následky zranění po nárazu do stromu zemřeli dva spolujezdci, dvacetiletá žena a devatenáctiletý muž.

Střet s pevnou překážkou nepřežil o prázdninách ani šestnáctiletý motocyklista, který v červenci v Kacanovech na Semilsku při průjezdu zatáčkou narazil do betonového sloupu.

Při letních nehodách zemřeli i dva cyklisté. O prvním prázdninovém víkendu vjel šestačtyřicetiletý cyklista v Jablonném v Podještědí na Liberecku do cesty osobnímu vozu a jeho řidička nedokázala střetu zabránit. Muž na místě zemřel. Před několika dny na následky střetu s autem zemřel i třináctiletý chlapec. Mladý cyklista vyjel v neděli z lesní cesty na silnici z Martinic v Krkonoších na Zálesnou Lhotu a narazil do boku projíždějícího auta. Záchranáři se ho hodinu marně snažili resuscitovat.

Po srážce s autem zemřela na konci července i třiadevadesátiletá chodkyně. Na přechodu pro chodce v Jablonci nad Nisou ji přehlédl devětapadesátiletý řidič octavie. Smrtelná nehoda se stala také v polovině července u Dětřichova na Liberecku, střet dvou automobilů nepřežil starší muž, další čtyři lidé byli zraněni.

Od 1. července do 30. srpna se v kraji podle dopravního webu stalo 679 nehod, loni jich za celé letní prázdniny bylo o 60 více. Ubylo také zraněných, těžké zranění utrpělo 18 lidí, loni jich bylo o čtyři více. Lehce zraněných bylo o loňských prázdninách 293, letos asi o 40 méně.

Největší škoda, za 2,4 milionu korun, vznikla letos v létě při nehodě kamionu u Bulovky na Liberecku. Cisterna převážející živočišný tuk se převrátila na silnici 13 do příkopu toto pondělí, silnici se podařilo plně zprůjezdnit až o den později.

Autoři

Štítky havárie, Liberecký kraj, silnice, Policejní prezidium České republiky, cyklista, Opel Corsa, Dolní Řasnice, Nemocnice Na Bulovce, okres Semily, Kacanovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O prázdninách při nehodách v Libereckém kraji zemřelo sedm lidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.