Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Frýdlantsko propojí s Prahou přímé autobusy. Jezdit mají od prosince

Lidé z Frýdlantska budou mít od prosince přímé spojení s Prahou. ČSAD Liberec chce od 11. prosince vypravovat pravidelně autobusy na trase Nové Město pod Smrkem – Hejnice – Frýdlant – Liberec – Mladá Boleslav – Praha. V pracovní dny by měla Frýdlantsko s Prahou propojit dvojice spojů, o víkendu má přibýt do jízdních řádů ještě jeden spoj navíc.

Od pondělí do pátku pojedou z Frýdlantska spoje nejspíš v 6:25 a 8:18 z Nového Města pod Smrkem, o víkendu ještě další v 17:20, který je určen pro návraty z výletů nebo dopravu studentů na koleje a internáty. Z Prahy pojedou spoje dopoledne a odpoledne.

„Nová linka nemá ambici konkurovat stávající expresní lince dopravce RegioJet. Snažíme se cílit na cestující, kteří se z Frýdlantska potřebují dopravit do Mladé Boleslavi nebo do Prahy a pro něž jsou časové ztráty vyplývající z přestupů příliš velké. Navíc přímé spojení může přilákat další cestující do veřejné dopravy, kteří dnes nejezdí, protože pro ně není pohodlné se se zavazadly přesunovat z autobusu na vlak a naopak,“ říká ředitel ČSAD Liberec Petr Wasserbauer.

Frýdlant je v současnosti jakýmsi unikátem, když je jedinou obcí s rozšířenou působností v Libereckém kraji, která nemá přímé spojení s Prahou. Záměr proto chválí nejen turisté, ale také provozovatelé turistických cílů na Frýdlantsku. „Cestující se budou moci přímo dopravit z Prahy do našich lázní, na tzv. check-in. Ráno po snídani a po tzv. check-out pojede autobus do Prahy. To je pro nás pozitivní zpráva, a děkuji všem, že tato myšlenka vznikla a bude zrealizována,“ dodává ředitelka Lázní Libverda Světlana Kulbáblová.

Základní jízdné pro dospělou osobu z Prahy do Frýdlantu a Raspenavy bude 110 korun, do Hejnic a Lázní Libverda 120 korun, do Nového Města pod Smrkem pak 130 korun. K jízdence bude možné pro cesty do a z Prahy zakoupit prostřednictvím rezervačního systému AMS místenku a cestující si ji mohou zakoupit na internetu. Na linku dopravce nasadí zájezdové autobusy.

„Nový spoj šikovně zvyšuje pohodlí a rychlost ranního dojíždění zaměstnanců i pacientů Nemocnice Frýdlant z Nového Města pod Smrkem,“ poznamenává také starosta Nového Města pod Smrkem Pavel Smutný.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Praha, Frýdlantsko, Nové Město pod Smrkem, Frýdlant, ČSAD Liberec, Mladá Boleslav, Hejnice, Liberec, RegioJet, Pavel Smutný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlantsko propojí s Prahou přímé autobusy. Jezdit mají od prosince  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.