Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Další tragická nehoda. Střet osobáku s nákladním autem si vyžádal jeden lidský život

Střet osobního automobilu s nákladním na silnici číslo 9 u Jestřebí skončil smrtelným zraněním dvacetiletého řidiče. K nehodě došlo v pondělí v 7:00. Silnice mezi Jestřebím a Zahrádkami byla deset hodin uzavřena kvůli vyšetřování a vyprošťování kamionu.

„K nehodě došlo nejspíš v moment, kdy řidič Octavie na takzvané jestřebské rovince začal předjíždět kamion. Takovou informaci poskytli dopravním policistům svědci události. Tento manévr bohužel nedokončil a než se stačil zařadit do svého jízdního pruhu, střetl se s protijedoucím kamionem jedoucím ve směru od České Lípy. Jeho řidič se marně snažil nehodě zabránit tím, že prudce strhl řízení vpravo,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Muž v osobním autě vážným zraněním na místě podlehl, řidič nákladního automobilu byl lehce zraněn. „Hasiči vyčkali do chvíle, kdy policisté zadokumentují všechny potřebné stopy k vyšetření nehody, a poté s pomocí ocelového lana a cisterny oddělili havarované vozy od sebe a vyprostili tělo mrtvé osoby,“ doplnila mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Řidič škodovky naboural do levé přední části kamionu. Úsek mezi Jestřebím a Zahrádkami patří k rizikovým, nehody tu jsou časté. "Vzhledem k tomu, že nákladní souprava sjela do příkopu, bylo nutné dostat ji zpět na silnici za využití vyprošťovací techniky a ještě předtím náklad přeložit. Z toho důvodu byla silnice oboustranně uzavřena do 17. hodiny a řidiči museli tuto uzávěru objíždět přes obec Srní," uzavřela Baláková.

Foto HZSLK

Štítky silnice, havárie, Škoda Octavia, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další tragická nehoda. Střet osobáku s nákladním autem si vyžádal jeden lidský život  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.