Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

O adventních sobotách pojede z Liberce do Drážďan víc vlaků

O adventních sobotách pojede z Liberce do německých Drážďan víc vlaků. K pravidelným spojům přibude ještě jeden ranní. Posilová souprava tentokrát doplní obvyklý ranní spoj s odjezdem 7:02 z libereckého hlavního nádraží a další vlak navíc pojede v 7:33. Zpět ze saské metropole posilový spoj vyrazí v 16:28. Cesta trvá zhruba dvě a půl hodiny.

Pravidelné spojení na trase z Liberce do Německa zajišťuje už šestý rok společnost Vogtlandbahn. Pod značkou Trilex jezdí z Liberce přes Hrádek nad Nisou a Žitavu do Varnsdorfu. Od předloňského prosince zajišťuje také spěšné vlaky do Drážďan..

I když na frekventované trase z Liberce do Německa přibylo s novým dopravcem spojů, o adventu nestačí. Na populární vánoční trhy v Drážďanech míří každoročně tisíce lidí. Proto kraj už tradičně právě na adventní soboty objednává posilový spoj. Pojede 26. listopadu, a také 3., 10. a 17. prosince, dopravce také některé pravidelné spoje posílí. Spoje tak budou v tyto dny odjíždět z libereckého nádraží v  7:02, 7:33, 8:38 a 10:33. Na zpáteční cestu je pak možné využít pravidelné a posílené spěšné vlaky s odjezdy z Drážďan, hlavního nádraží, v 13:08, 15:08, 16:28, 17:08 a 19:08.

Pro cestu ze stanic na českém území do Drážďan za vánočními nákupy mají cestující možnost využít zvýhodněných jízdenek. Jednodenní jízdenka Liberec-Dresden-Spezial přijde na 250 korun. Pětičlenná skupina zaplatí za jednodenní jízdenku 350 korun.

Cestující ze vzdálenějších cílů v Libereckém kraji, například pokud pojedou z Jablonce nad Nisou nebo Turnova s přestupem v Liberci, mohou využít nabídky Českých drah. V tomto případě za jednodenní skupinovou víkendovou jízdenku pro Liberecký kraj a Německo zaplatí 329 korun. Jednoho cestujícího pak jednodenní síťová jízdenka ve stejné oblasti přijde na 259 korun a je možné na ní cestovat bez omezení o víkendu i ve všední dny. Obě nabídky Českých drah jsou ve vlacích Trilex, které jsou na cestu do Drážďan nasazovány, plně uznávány.

Foto Liberecký kraj

Štítky Drážďany, Liberec, Německo, Vogtlandbahn, České dráhy, advent, Žitava, Hrádek nad Nisou, Varnsdorf, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O adventních sobotách pojede z Liberce do Drážďan víc vlaků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.