Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Na Liberecko se žene první výraznější sněžení, hraniční přechod v Harrachově se uzavře pro nákladní dopravu

Silničáři se připravují na první výraznější sněžení, které by mělo dorazit na Liberecko dnes odpoledne. Vzhledem k aktuální předpovědi počasí se ve středu v 16:00 zastaví provoz na silnici I/10 z Tanvaldu do Harrachova a dále na hraniční přechod s Polskem pro nákladní vozidla nad 3,5 tuny. Omezení se nebude týkat autobusů. Doporučená alternativní trasa pro nákladní vozidla je přes hraniční přechod Hrádek nad Nisou na silnici I/35.

„Uzavírka bude platná do odvolání a otevření úseku pro kamionovou dopravu bude závislé na aktuálním stavu vozovky v průběhu 2. prosince,“ řekl Petr Šén ze společnosti Silnice LK, která má na starosti zimní údržbu krajských silnic na území Libereckého kraje.

Komplikace můžou čekat řidiče také na dalších silnicích. Intenzivní sněžení doprovázené silným větrem může komplikovat dopravu napříč celým krajem, ve vyšších polohách se můžou objevit sněhové jazyky či závěje. „Řidiči by měli být připraveni na náhlou změnu počasí a přizpůsobit tomu styl jízdy. Doporučujeme kvalitní zimní výbavu, při cestách do hor i sněhové řetězy,“ dodal Šén.

Náhlá změna počasí zkomplikovala život řidičům i silničářům už před dvěma týdny, kdy během několika málo hodin paralyzovala ledovka dopravu na několika místech Libereckého kraje. V jednu chvíli jezdilo na území Liberce a Jablonce 10 sypačů. „Bohužel i pro naše řidiče platí stejné fyzikální zákony a minimálně 3 vozidla nám skončila díky silně namrzlé vozovce mimo komunikaci. Snad největší problém byl právě kvůli zapadlému sypači a neprůjezdné komunikaci v úseku mezi Českou Chalupou a Maliníkem na komunikaci III/29022 spojující Liberec a Bedřichov. Vyproštění sypače a následné zprůjezdnění komunikace trvalo přibližně dvě hodiny,“ uzavřel Šén. 

Foto Bezedný Frank

Štítky Liberecký kraj, hraniční přechod, silnice, Harrachov, Polsko, doprava, Hrádek nad Nisou, Tanvald, Silnice LK a.s., Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Liberecko se žene první výraznější sněžení, hraniční přechod v Harrachově se uzavře pro nákladní dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.