Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opilý řidič způsobil nehodu v Hlávkově ulici, nadýchal přes dvě promile

Více než dvě promile nadýchal koncem listopadu řidič, který zavinil nehodu v Hlávkově ulici v Liberci. Během jízdy nedodržel se svým Nissanem bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucí Mazdou a zezadu do ní narazil.

„Policisté provedli u řidičů orientační dechovou zkoušku na alkohol, jejíž výsledek byl u řidiče Mazdy negativní. U řidiče, který nehodu zavinil, však byla zkouška pozitivní. Naměřená hodnota činila přes 2 promile,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Policisté mu zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Škoda na obou autech je vyčíslena na 40 tisíc korun. 

„Policisté zahájili v dané věci úkony trestního řízení a v těchto dnech mu sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu "ohrožení pod vlivem návykové látky",“ dodala mluvčí policie. Za to muži hrozí až tři roky za mřížemi. 

Foto Dominik Svoboda

Štítky havárie, Mazda, Nissan, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič způsobil nehodu v Hlávkově ulici, nadýchal přes dvě promile  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.