Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Libereckém kraji zahynulo loni na silnicích 20 lidí, o tři méně

Na silnicích v Libereckém kraji zemřelo loni 20 lidí, o tři méně než v roce 2015. Méně bylo i těžkých zranění. Dopravních nehod ale přibylo, podle informací z denních statistik jich policie za 12 měsíců loňského roku řešila 4058, což bylo o 169 víc než v předcházejícím roce. Také škody způsobené při haváriích jsou vyšší, loni přesáhly 187 milionů korun.

Nejtragičtější loňská nehoda se stala 10. srpna. Opel Corsa při odbočování na silnici u Dolní Řasnice na Liberecku narazil do stromu. Na následky zranění zemřeli tehdy dva spolujezdci, dvacetiletá žena a devatenáctiletý muž. Oba museli ze zdemolovaného auta vyprošťovat hasiči, i přes veškerou snahu záchranářů na místě svým zraněním podlehli. Devatenáctiletý řidič vyvázl s lehkým zraněním.

V celém Česku zemřelo podle předběžných informací policie 556 lidí, což je nejnižší počet úmrtí za více než pět desítek let. Meziročně je to o 104 mrtvých méně. V prosinci bylo mrtvých 52, což bylo o pět méně než v prosinci 2015. Novinářům to již dříve řekl ředitel dopravní policie Tomáš Lerch. Definitivní statistiku a detailní analýzu podle něj policie zveřejní na tiskové konferenci 6. ledna.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, silnice, úraz, policie, Česko, Opel Corsa, Dolní Řasnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji zahynulo loni na silnicích 20 lidí, o tři méně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.