Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

AKTUÁLNĚ: Sněhová kalamita paralyzuje dopravu. Autobusy nabírají zpoždění, nehod raketovým tempem přibývá

Další vydatné sněžení zasáhlo Liberecký kraj dnes po čtvrté hodině odpolední. Během zhruba dvou hodin napadlo místy až 15 centimetrů sněhu, což zkomplikovalo dopravu napříč celým krajem. Podle portálu dopravních informací zaměstnalo policisty mezi čtvrtou a šestou hodinou odpolední více než deset nehod. Sněžení komplikuje také městskou hromadnou dopravu.

Na Liberecku vyjížděli odpoledne a vpodvečer policisté k nehodám v Doubské ulici, kde se střetla dvě auta podobně jako v Jihlavské ulici. V Jeřmanicích odpoledne havarovala na zasněžené silnici dodávka a na Šaldově náměstí v Liberci dvě osobní auta, podobně jako po šesté hodině večerní také na Tanvaldské ulici.

Na silnici číslo 35 se v půl páté střetl sypač s kamionem a vyšetřování nehody takřka zastavilo provoz na hlavním tahu do Liberce. Na stejném úseku silnice uvízlo vpodvečer také několik kamionů. Z frekventované silnice se tak během chvíle stalo jedno velké parkoviště.

Autobusy MHD aktuálně nabírají velká zpoždění kvůli špatné sjízdnosti. Městská hromadná doprava má momentálně problémy například v Lipové ulici a především na perifériích Liberce. „Autobusy aktuálně nezajíždí do konečných v Radčicích, Bedřichově a Lukášově,“ říká dopravní ředitel dopravního podniku Oskar Zappe.

Nehody jsou hlášeny i ze zbytku Libereckého kraje. Na Českolipsku vyjížděli odpoledne záchranné složky ke střetu osobního a nákladního auta v Hájích nad Jizerou a také k nehodě tří osobních aut u Chotovic. Obě nehody se obešly bez zranění. Další nehody jsou hlášeny z Dubé a Ralska. Českolipsko mimo sněžení trápila také ledovka, na které uvízl poblíž Bohatic kamion. Ledovka byla po šesté hodině večerní hlášena také ze Zákup a Kamenického Šenova.

Podrobnosti připravujeme

Liberecko zasypal sníh

Silnice přes Albrechtický kopec se opět uzavřela pro nákladní automobily
VIDEO: Polskému řidiči ujela dodávka, zastavila až o zaparkované auto

Foto Bezedný Frank

Štítky havárie, Liberecký kraj, silnice, městská hromadná doprava, Liberec, Jeřmanice, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUÁLNĚ: Sněhová kalamita paralyzuje dopravu. Autobusy nabírají zpoždění, nehod raketovým tempem přibývá  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.