Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dopravu komplikuje ve čtvrtek ráno silný vítr, tvoří sněhové jazyky a závěje

Dopravu v Libereckém kraji komplikuje dnes ráno silný vítr, který hlavně v horách tvoří na silnicích sněhové jazyky a závěje. Největší problémy jsou na silnici 290 mezi Jizerkou, Kořenovem a Vysokým nad Jizerou, kde už je silnice natolik zúžená, že tam jen obtížně projíždějí autobusy. Silničáři tam nasadí šípový pluh, aby cestu rozšířil. Zavátá je i silnice na Mísečkách, nasadit tam musí sněhovou frézu. Novinářům o tom dnes informoval Petr Šén, ředitel společnosti Silnice LK, jež má zimní údržbu krajských silnic v kraji na starost.

V Libereckém kraji napadlo do rána dalších zhruba deset centimetrů sněhu, aktuálně nesněží. Situace se uklidnila a hlavní tahy jsou většinou mokré se zbytky sněhu. V průběhu dne se ale ještě mohou objevit přeháňky. V noci měly hlavně kamiony problémy ve stoupáních na silnicích 9 na Šébru a 13 na Práchni na Českolipsku. "Obě silnice jsou už vyčištěné a sjízdné," řekl Šén. Neprůjezdná je ale silnice 268, u Krupé havarovala dvě nákladní auta, v Ralsku na stejné silnici uvízl v noci kamion a stále ještě se ho podle Šéna nepodařilo vyprostit. Silnice je tam uzavřená.

Uzavřeny jsou stále také pro nákladní dopravu silnice 13 na Frýdlant, 10 na Harrachov a silnice přes Oldřichovské sedlo. O jejich otevření pro kamiony rozhodnou silničáři v průběhu dne podle aktuální situace. "Silnici přes Oldřichov ale zřejmě necháme dál pro nákladní dopravu nad šest tun zavřenou, když bude otevřená 13," řekl Šén. Silnice přes Oldřichov se nesolí a nákladní auta mívají na ujetém sněhu problémy, bezpečnější je pro ně v zimě alternativní trasa po silnici 13, která se udržuje chemicky.

Autoři

Štítky silnice, Liberecký kraj, Silnice LK a.s., Jizerské hory, Kořenov, okres Česká Lípa, Prácheň, vichřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu komplikuje ve čtvrtek ráno silný vítr, tvoří sněhové jazyky a závěje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.