Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liberecko zasáhlo další silné sněžení. Silnice přes Albrechťák je uzavřená pro veškerou dopravu

Zhruba ve čtvrt na sedm se zcela uzavřela silnice z Mníšku přes Albrechtický kopec do Dětřichova. Důvodem bylo intenzivní sněžení spolu se silným větrem, které na vozovce vytvářelo závěje. Silnici se podle aktuálních informací alespoň částečně podaří zprůjezdnit asi ve dvacet hodin.

Krátce před 18. hodinou nám přišla do redakce zpráva od Ivany Mádrové přímo z Albrechtického kopce. „Stojím od Liberce nahoře a dolů to nejede. Přede mnou šňůra aut kam jen dohlédnu, nahoru žádné auto neprojelo. Silný vítr, chumelenice, bílé peklo.“ O pár minut později už se na kopec nikdo nedostal, jelikož ho silničáři uzavřeli.

PSALI JSME: Kdo nemusí, ať nevyjíždí! Na Frýdlantsku je kvůli silnému sněžení vyhlášen kalamitní stav

Otevřená tak zatím zůstala silnice z Raspenavy přes Oldřichovské sedlo, ale jen pro vozidla do šesti tun.

Problémy byly ale i jinde. Jen s velkými obtížemi byl večer sjízdná silnice 291 z Nového Města na Frýdlant. Sněhové jazyky jsou hlášeny i ve Frýdlantské ulici v Raspenavě.Silnici z Turnova na Liberec blokuje několik odstavených kamionů. 

Hlášeno je také několik dopravních nehod. V Zákupech havarovalo dnes večer nákladní auto, dvě osobní auta v ulici Svobody, další dvě auta v Raspenavě a v Jablonci srazilo projíždějící auto chodce v Pražské ulici.

Autoři | Foto Ivana Mádrová

Štítky Liberecký kraj, silnice, Mníšek nad Hnilcom, Dětřichov, kopec, Raspenava, Liberec, Frýdlantsko, Nové Město, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

František Kryšpín

A je to každý rok, již 30 let! Frýdlantsko je opravdu oblast s pobytem jen na vlastní nebezpečí !! A je to horší a horší.Vrtulníky létat nemohou, sanitky projedou pozdě a problémově, nemocnice funguje a nefunguje !. Budu se opakovat, jako před 30 lety: proč není silnice k Dětřichov hustě osázena smrčím a klečí až dolů, když jsou tam široké příkopy a stráně ??? Před 30 lety mi řekli, že by to rostlo 4 roky a místo toho vykáceli i to tam bylo.. A stále nikdo nic nedělá !!!!! ..............Silničáře nechte prosím na pokoji,sám jsem jezdil i v noci -v zimě 14 let, ti určitě makají jako ďas celou noc... Seřvat by chtělo asi někdo z vedení ŘSD Lbc, oni bydlí v Liberci v teplíčku a je jim nějaký výběžek a 25.000 lidí někde ...... z konce světa FK.

Středa, 11. ledna 2017, 21:18Odpovědět

Liberecko zasáhlo další silné sněžení. Silnice přes Albrechťák je uzavřená pro veškerou dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.