Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Silnici u Dětřichova zablokoval v neděli večer převrácený sypač

Silnici mezi Kunraticemi a Dětřichovem uzavřela dnes před sedmou hodinou večerní nehoda sypače. Těžký automobil se převrátil na zasněžené silnici, řidič podle prvních informací vyvázl bez zranění. Vyprošťování bude nejspíš trvat až do pozdních večerních hodin.

Komplikace čekají na řidiče i ve zbytku kraje. Silnice 10 z Tanvaldu přes Harrachov do Polska bude pro nákladní dopravu nad 3,5 tuny s výjimkou autobusů uzavřena nejméně do pondělního rána. "Předpověď pro příští týden je příznivá, mělo by přestat sněžit, takže se nám snad podaří úsek pro kamiony zprůjezdnit," uvedl Petr Šén, ředitel společnosti Silnice LK, která má zimní údržbu krajských silnic na starost.

Práci silničářům o víkendu komplikovali vyznavači zimních radovánek. "Třeba do Bedřichova od 8:00 do 17:00 vůbec nevjedeme, protože jsou tam kolony aut," uvedl Šén.

Pozor si vedle řidičů musí dát také chodci, a to zejména na horách. Ze střech domů v horských oblastech totiž padá sníh. Dnes vyjížděli k takovému úklidu silničáři několikrát. Naposledy to bylo u obce Vítkovice na Semilsku, kde nad hotelem Praha ve směru na Horní Mísečky sjel sníh ze střechy domu.

Meteorologové pro Liberecký kraj předpovídají na noc ještě místy sněhové přeháňky. Teploty mohou klesnout deset stupňů pod nulu.

Autoři

Štítky Dětřichov, Kunratice, Silnice LK a.s., Polsko, Harrachov, Tanvald, Bedřichov, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnici u Dětřichova zablokoval v neděli večer převrácený sypač  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.