Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sněžení v Libereckém kraji pomalu ustává, silničáři ale radí opatrnost

Sněžení v Libereckém kraji dnes ráno ustává, místy se ještě mohou objevit sněhové přeháňky, všechny silnice jsou ale s opatrností sjízdné. Hlavní tahy jsou většinou holé a mokré, místy mohou být v křižovatkách zbytky rozbředlého sněhu. Doprava by po ránu měla být plynulá a bez velkých komplikací, řekl Pavel Pospíšil z Krajské správy silnic Libereckého kraje. Od 9:00 by se měla pro nákladní dopravu nad 3,5 tuny otevřít i silnice 10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska.

Zhruba osmnáctikilometrový úsek tahu z Tanvaldu na Polsko je pro nákladní dopravu s výjimkou autobusů uzavřen od páteční půlnoci. Silničáři ho preventivně zavírají před každým silnějším sněžením. K zablokování dopravy tam stačí jediný kamion uvízlý v kopci. Původně úsek chtěli silničáři otevřít už v noci na dnešek, zkomplikovalo to ale další sněžení. V horách do rána napadlo kolem deseti centimetrů sněhu, proto silničáři otevření silnice znovu zváží podle aktuální situace dnes ráno.

Jinak je na silnicích v Libereckém kraji klid, policie kolem 7:00 neřešila žádnou dopravní nehodu. "Silnice nižších tříd jsou vypluhované a s opatrností sjízdné," řekl Pospíšil. Motoristé by ale měli být opatrní, silnice nižších tříd hlavně v horách už lemují vysoké sněhové mantinely, které vozovky zužují a ztěžují výhled. Do hor silničáři doporučují přibalit lopatu a sněhové řetězy. Tato výbava se ale může hodit i ve městech, kde už často není sníh kam odhrnovat.

V Libereckém kraji je dnes ráno většinou zataženo, ale sněžení ustává. Vane jen slabý vítr, takže sněhové jazyky a závěje by se tvořit neměly. Teploty se pohybují od minus pěti do minus dvou stupňů Celsia. Podobné počasí by podle meteorologů mělo vydržet celý den. Místy se budou objevovat sněhové přeháňky, na horách mohou být četnější.

Štítky silnice, Liberecký kraj, Pavel Pospíšil, Polsko, Tanvald, Harrachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sněžení v Libereckém kraji pomalu ustává, silničáři ale radí opatrnost  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.