Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jablonec nad Nisou vyhlásil v pondělí dopoledne kalamitní stav

Jablonec nad Nisou vyhlásil dnes dopoledne kvůli přívalům sněhu kalamitní stav. Místy napadlo i více než půl metru sněhu, který se daří jen těžce odklízet. Technické služby do úklidu sněhu nasadí i obří lopatkový nakladač ruské výroby takzvané Stalinovy ruce.

"Prioritně je potřeba zprůjezdnit všechny trasy pro městskou dopravu a vozy integrovaného záchranného systému. Sněhem je zavaleno 70 procent chodníků, sníh je potřeba uklidit z rozhledových polí na křižovatkách, z přechodů pro chodce a ze zastávek MHD," doplnila mluvčí radnice Markéta Hozová.

V Libereckém kraji se stále objevují sněhové přeháňky, i na hlavních tazích leží rozbředlý sníh a motoristé by měli být opatrní. Silnice nižších tříd hlavně v horách už lemují vysoké sněhové mantinely, které vozovky zužují a ztěžují výhled. Do hor silničáři doporučují přibalit lopatu a sněhové řetězy. Tato výbava se ale může hodit i ve městech, kde už často není sníh kam odhrnovat.

Autoři | Foto Jablonec nad Nisou

Štítky Jablonec nad Nisou, Josif Vissarionovič Stalin, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec nad Nisou vyhlásil v pondělí dopoledne kalamitní stav  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.