Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Libereckém kraji silně mrzne, silničáři doporučují opatrnost

V Libereckém kraji silně mrzne, na Českolipsku klesly dnes ráno teploty až k minus 14 stupňům, na horách je tepleji. Hlavní tahy jsou většinou jen holé a vlhké po chemickém ošetření. Silničáři ale doporučují zvýšenou opatrnost, při tak nízkých teplotách ztrácí sůl účinnost a silnice mohou namrzat. V Jablonci nad Nisou a Novém Městě pod Smrkem na Liberecku stále platí kalamitní stav, který města vyhlásila v pondělí kvůli velkému množství sněhu.

V Jablonci napadlo od soboty do pondělí bezmála 60 centimetrů sněhu. I v noci na dnešek tam pokračovaly práce na jeho odklízení, z města ho odvážejí nákladní auta. Uzavřena kvůli tomu byla v noci frekventovaná ulice Pod Vodárnou a navazující komunikace ve směru na Liberec - Harcov, kterou motoristé používají jako jednu z objízdných tras po dobu výstavby rychlého spojení mezi Libercem a Jabloncem. Kalamitní stav v Jablonci zřejmě potrvá až do pátku, v Novém Městě budou o jeho odvolání rozhodovat dnes dopoledne.

V Libereckém kraji je dnes ráno většinou polojasná až jasná obloha. Teploty se pohybují od minus čtyř do minus 14 stupňů Celsia. Vítr vane slabý proměnlivý. Hlavní tahy jsou většinou jen holé a vlhké, v horských oblastech může být slabá vrstva sněhu. Hůře sjízdné jsou silnice nižších tříd, které se neudržují chemicky - tvoří se na nich vyjeté koleje. Silnice v Libereckém kraji lemují vysoké sněhové mantinely, které ztěžují výhled, řidiči by proto měli být velmi opatrní.

Všechny silnice v kraji jsou ale podle silničářů průjezdné a sjízdné. Pro kamiony nad šest tun zůstává od 2. ledna uzavřena silnice třetí třídy z Mníšku do Raspenavy na Liberecku přes Oldřichovské sedlo. Silnice se nesolí a pro nákladní dopravu je nesjízdná. Silničáři předběžně počítají s tím, že zůstane pro nákladní dopravu uzavřená do konce ledna. Alternativní trasa vede po silnici 13 přes Frýdlant, ta se udržuje chemicky.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, Jablonec nad Nisou, silnice, Nové Město pod Smrkem, okres Česká Lípa, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji silně mrzne, silničáři doporučují opatrnost  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.