Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Opilý řidič se po nehodě snažil uplatit policisty, teď za to může jít do vězení

Hned dvojitý problém si způsobil v neděli nad ránem čtyřiapadesátiletý řidič, který projížděl Košťálovem. Poté, co zapíchl své auto do sněhové závěje, se snažil policistům namluvit, že řídil neznámý muž, který z místa utekl. Moc dobře věděl, proč to dělá. V dechu mu policisté naměřili skoro 1,5 promile. Opilý řidič se navíc pokusil policisty uplatit několika tisíci korun za to, že nehodu nebudou řešit.

„Poté, co ho policisté upozornili na to, že se svým chováním dopouští trestného činu podplácení, se jich zeptal na totéž znovu s tím, že je ochotný výši úplatku navýšit. Za to mu nyní hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Policisté připravují podklady k jeho trestnímu stíhání nejen pro přečin podplácení, ale také pro ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala mluvčí policie Ivana Baláková.

K nehodě došlo v neděli kolem třetí hodiny ranní, kdy řidič havaroval mezi Košťálovem a Kundraticemi. Zpočátku tvrdil, že havarované vozidlo řídil neznámý muž, který z auta utekl. Proti němu ale „hovořila“ příroda, protože na čerstvě napadaném sněhu policisté viděli kolem vozu jen jeho stopy. Později se k řízení přiznal a dechová zkouška ukázala, že má v sobě 1,48 promile alkoholu. V té chvíli policistům nabídl úplatek řádově v tisících korunách za to, když věc nebudou řešit.

Foto Dominik Svoboda

Štítky havárie, Košťálov, Kundratice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič se po nehodě snažil uplatit policisty,  teď za to může jít do vězení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.