Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Libereckém kraji silně mrzne, teploty se budou pod bodem mrazu držet i o víkendu

V Libereckém kraji už třetí den silně mrzne. Na Českolipsku klesly dnes teploty k minus 12 stupňům Celsia, na horách je tepleji. Při tak nízkých teplotách ztrácí sůl účinnost a vozovky mohou namrzat, silničáři proto doporučují opatrnost. Hlavní tahy jsou ale většinou jen holé a vymrzlé. V Jablonci zatím stále platí kalamitní stav vyhlášený v pondělí kvůli množství sněhu ve městě.

Zatímco ve většině krajů už vyhlásili smogovou situaci kvůli vysokému znečištění polétavým prachem, v Libereckém kraji je zatím situace uspokojivá. Zejména v České Lípě a také v Liberci ale znečištění vlivem mrazivého inverzního počasí roste.

V Libereckém kraji je většinou polojasno až jasno, místy je obloha zatažená nízkou oblačností. Teploty se pohybují od minus dvou do minus 12 stupňů Celsia. Vítr vane jen slabý. Přes den se podle meteorologů může ojediněle objevit slabé sněžení.

Hlavní silnice jsou většinou holé a vymrzlé. Na silnicích nižších tříd leží zledovatělý vrstva ujetého sněhu v níž se tvoří vyjeté koleje. Silnice v kraji lemují vysoké sněhové mantinely, které ztěžují výhled, řidiči by proto měli být opatrní.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, okres Česká Lípa, Jablonec, Liberec, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji silně mrzne, teploty se budou pod bodem mrazu držet i o víkendu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.