Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Další nehoda na Albrechťáku. Polský řidič převrátil v noci dodávku na bok

Albrechtický kopec mezi Mníškem a Frýdlantem trápí v zimě nejen řidiče kamionů, ale také menších vozidel. Před páteční druhou hodinou ranní v serpentinách nedaleko Dětřichova havaroval řidič dodávky s polskou poznávací značkou. Se štěstím vyvázl z nehody bez zranění.

Řidič podle všeho nepřizpůsobil rychlost namrzlé silnici a sjel do příkopu pár stovek metrů od horizontu kopce. V levotočivé zatáčce převrátil auto na pravý bok. Dodávka zastavila jen pár desítek centimetrů od strom vedle silnice. Auto převrácené v závěji by měl majitel vyprostit během dneška.

Právě Albrechtický kopec dělá řidičům především v zimě problémy. Za poslední rok vyjížděli policisté ke třinácti nehodám v úseku od odbočky na Vítkov až k odbočce na Dětřichov. Albrechtický kopec často v zimě blokují nákladní automobily a kamiony. I proto byla frekventovaná silnice během této zimy několikrát téměř neprůjezdná.  

Za nárůst nákladní dopravy na Frýdlantsku může uzavření hlavního tahu z polské Sieniawky do Bogatynie. Kamiony a nákladní auta kvůli této uzavírce začala využívat trasu po silnici I/13 přes Frýdlantsko. Přestože uzavírka měla v Polsku skončit už na podzim, realita je jiná. Podle posledních informací se neotevře dříve než v květnu příštího roku.

Foto Bezedný Frank

Štítky havárie, silnice, kopec, Frýdlant, Mníšek nad Hnilcom, Frýdlantsko, Polsko, Bogatynia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další nehoda na Albrechťáku. Polský řidič převrátil v noci dodávku na bok  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.