Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dopravní podnik nahradí dvě desítky autobusů novými

Cestování městskou hromadnou dopravou v Liberci by mělo být opět o něco pohodlnější. Dopravní podnik hodlá postupně nahradit dosluhující nízkopodlažní autobusy nakoupené v letech 2001 – 2002 novými značky Iveco. Zanedlouho by tak po Liberci mělo jezdit jednadvacet moderních autobusů, které pojmou 130 osob.

„Autobusy budou dodávány postupně od roku 2013 do roku 2017. Jejich cena je garantována po celou dobu dodávky se čtyřletou zárukou na vozidlo,“ popsala mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

A v čem, že tkví výhody nových bezbariérových autobusů? „Novinkou v autobusech je samoobslužné otvírání dveří cestujícími a  samohasící systém motorového prostoru, který dokáže zlikvidovat případný požár,“ poznamenala mluvčí a doplnila: „Zásadní změnou je opětovné použití posuvných oken místo výklopných z důvodu podstatně lepší výměny vzduchu uvnitř vozidla.“


Nový autobus Iveco Citelis

Autobusy do Liberce dodá společnost Tezas Servis, která je největším dealerem a prodejcem autobusů z dílen bývalé Karosy ve Vysokém Mýtě. Za každý nový autobus zaplatí dopravní podnik 4,75 milionu korun.

V současné době je v Liberci z celkového počtu jednadvaceti autobusů prvních šest. Každý autobus pojme celkem 100 cestujících, z toho 29 sedících. Je uzpůsoben také na přepravu jednoho vozíčkáře.

Štítky dopravní společnost, Liberec, Iveco, TEZAS servis a.s., Karosa, Vysoké Mýto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik nahradí dvě desítky autobusů novými  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.