Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Podnapilý řidič naboural do autobusu. Spolujezdce těžce poranil

Na alkohol za volantem doplatil v sobotu ráno jednačtyřicetiletý řidič vozidla Land Rover. Na křižovatce ulic Žitavská a Jungmannova se střetl s autobusem Karosa. Spolujezdec z Land Roveru utrpěl těžké zranění, řidič vozidla nadýchal 0,56 promile. Dopravní policisté vyjížděli k nehodě krátce po osmé hodině ranní.

„Řidič osobního vozidla jel ulicí Žitavská, kdy na křižovatce s ulicí Jungmannova, jedná se o nájezd na silnici první třídy ve směru na Děčín, nedal přednost z levé strany po hlavní silnici přijíždějícímu autobusu,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Při nehodě utrpěl těžké zranění spolujezdec na předním sedadle ve vozidle Land Rover, kterého z místa nehody převezla na ošetření zdravotnická záchranná služba do Krajské nemocnice Liberec. Oba řidiči se podrobili orientačním dechovým zkouškám na alkohol. V případě řidiče autobusu byl negativní, avšak řidič Land Roveru nadýchal 0,56 promile. I při opakované zkoušce mu byla naměřena hodnota 0,62 promile.

Řidiči pod vlivem alkoholu policisté zakázali další jízdu a zadrželi mu na místě řidičský průkaz. Na vozidlech vznikla předběžně hmotná škoda 90 tisíc korun.

„Dnešního dne dopravní policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, za které nyní řidiči hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců do čtyř let,“ uzavřela mluvčí.

Štítky Land Rover, alkohol, Rover, Krajská nemocnice Liberec, Děčín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podnapilý řidič naboural do autobusu. Spolujezdce těžce poranil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.