Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Posádka zdemolovaného policejního auta jela pro zadrženou osobu

Co je příčinou dnešní tragické nehody, při které zahynuli dva policisté? Na tuto otázku bude muset odpovědět až další vyšetřování. Podle svědků z místa neštěstí se do protisměru zřejmě dostala policejní dodávka, která vjela přímo pod projíždějící cisternu. Celé vyšetřování si převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů.

K nehodě došlo dnes po osmé hodině ranní u obce Obora. „Ve služebním vozidle byli v době nehody tři policisté z Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje. Dva policisté zemřeli na místě nehody a jeden policista byl s těžkým zraněním letecky transportován na traumacentrum Krajské nemocnice v Liberci,“ řekla k nehodě mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Policisté jeli na hraniční přechod Petrovice převzít od německých kolegů pro účely trestního řízení osobu, na kterou byl vydán evropský zatýkací rozkaz.

K tragické nehodě kamionu a dodávky vyjížděly čtyři jednotky hasičů, tři z Libereckého, další ze sousedního Středočeského kraje. "Nebyla to dnes jediná nehoda, od rána jsme vyjížděli k dalším čtyřem, žádná z nich ale nebyla tak vážná," doplnila mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Zdenka Štrauchová.

V Libereckém kraji od rána sněží a i na hlavních tazích leží rozbředlý sníh a vozovky mohou namrzat. Co se u Obory stalo, policie zjišťuje, k okolnostem nehody zatím Sochorová nic sdělit nechtěla. "Vyšetřování nehody převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů," dodala mluvčí. 

Výběr vážných nehod, při nichž v posledních letech zemřeli policisté

21. dubna 2003 - Nehoda stála život policistu v Praze 8, který se vracel ze služby. Před sjezdem k Březiněvsi do jeho wartburgu narazil vůz Opel Omega. Wartburg se vznítil a muž v něm uhořel.

26. srpna 2003 - Šumperský policejní ředitel František Záhora zahynul při dopravní nehodě u Želechovic na Olomoucku. Cestou do zaměstnání narazil služebním vozem do zdi.

29. srpna 2003 - Smrtí policisty skončila nehoda nedaleko hraničního přechodu Studánky na Českokrumlovsku. Policista na motocyklu doprovázel autobus s cyklisty, kteří mířili na start závodu do Českých Budějovic, a srazil se s dodávkou.

4. října 2003 - V Českém Těšíně na Karvinsku při srážce s opilým řidičem mercedesu zemřeli tři policisté. Policejní vozidlo letělo vzduchem 30 metrů, než narazilo do stromu.

5. září 2004 - Ve Svobodě nad Úpou na Trutnovsku srazil a usmrtil policistu při provádění silniční kontroly opilý řidič. Z místa nehody ujel.

1. října 2004 - Tři lidské životy, z toho dvou policistů, si vyžádala nehoda, která se odehrála v Prostějově. Zahynuli dva členové policejní hlídky a řidič, který nehodu zavinil.

28. září 2005 - Silně opilý řidič Škody Felicie usmrtil v Ostravě-Nové Vsi policistu, jenž mu dával znamení, aby zastavil.

6. května 2007 - V Markovicích na Chrudimsku havarovalo policejní auto. Při nehodě zahynuli dva policisté, jejichž vůz narazil do mostu.

1. srpna 2007 - Policista zemřel na místě spolujezdce při nehodě služebního vozu na Tachovsku. Další tři policisté byli zraněni.

12. června 2011 - Čtyři lidé zahynuli u Hluboké nad Vltavou, kde se srazil policejní vůz s osobním autem. Nehodu nepřežili dva policisté, eskortovaný muž a také devatenáctiletý muž z druhého auta.

2. května 2014 - Muž pod vlivem drog a se zákazem řízení autem smrtelně zranil policistku nedaleko Kostelce nad Labem na Mělnicku. Policie řidiče pronásledovala a chtěla jej zastavit.

29. prosince 2014 - Při srážce kamionu a osobního auta u Doks na Českolipsku zemřeli dva policisté, další policista utrpěl těžké zranění.

Napsala Michael Daněk a ČTK

Štítky havárie, GIBS, policie, Liberecký kraj, Krajská nemocnice Liberec, Wartburg, Královéhradecký kraj, Mercedes-Benz, Hasičský záchranný sbor, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Posádka zdemolovaného policejního auta jela pro zadrženou osobu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.