Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Neznámý podvodník se snaží vylákat peníze z důvěřivých Liberečanů. Na internetu nabízí byty

Hledáte nový podnájem za rozumnou cenu? Buďte hodně opatrní, komu posíláte na účet zálohu. Na internetu přibývá fiktivních inzerátů, kde se podvodníci snaží vylákat peníze, jako zálohu za zaslané klíče, od důvěřivých zájemců o byt. Policisté už ví o případu, kdy se jeden z Liberečanů napálil a peníze na zahraniční účet zaslal.

Na podezřelé inzeráty jste nás upozornili vy, čtenáři Liberecké Drbny. Průběh je pokaždé stejný. Moderně vybavený byt v příjemné čtvrti za neuvěřitelnou cenu. Například 2kk za 6 tisíc korun. Kdo by neměl zájem, že? Podmínkou je ale ve většině takových případ zaslání dvou nájmů na účet, jako záloha za klíče od bytu.

Majitelka z Anglie

Neznámému podvodníkovi málem naletěla také Martina Keltnerová se svým přítelem. Té se zalíbil byt v Brněnské ulici v Liberci. „Údajná majitelka z Anglie nám napsala, že byt zdědila po své babičce a že jako zálohu za klíče chce zaplatit dva nájmy na účet Airbnb, kde si zálohu dočasně nechá, než nám přijdou klíče a byt si prohlídneme. Pokud ho nebudeme chtít, pošleme ji klíče zpět a peníze nám vrátí,“ dodala mladá žena, která naštěstí na podvodný inzerát nenaletěla. Nabídka volného bytu ještě ten večer z internetového portálu zmizela a druhý den neznámý podvodník vypsal téměř ten samý inzerát na stejné adrese znovu.

Skutečný majitel bytu je bezradný

Redakce se dnes obrátila na skutečného majitele domu, který společně se svou manželkou bytový dům vlastní. Tomu neznámý podvodník přidělává komplikace už rok a půl. „Zrovna dnes za mnou byla policie, že mu nejspíš někdo skutečně peníze poslal. Dotyčný tu nikdy byt neměl, pouze používá fotky našeho domu vyfocené z ulice a v inzerátech je doplňuje o nějaké cizí fotky interiéru,“ řekl dnes redakci skutečný majitel domu, kterým je Jiří Krejčí. Tomu neznámý podvodník neustále přidělává problémy. Poslední fiktivní inzerát vyšel na sRealitách naposledy tento čtvrtek.

Případy se už zabývá i liberecká policie. „V tento moment máme informace o jednom případu, kdy skutečně zájemce o byt poslal peníze na zahraniční účet v domnění, že obdrží klíče,“ dodala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Redakci Liberecké Drbny se podařilo zjistit, že se podobné fiktivní inzeráty objevují napříč celou republikou. Vývoj případu budeme i nadále sledovat.

Foto Share.pho.to

Štítky peníze, dům, policie, Anglie, Drbna.cz, Airbnb, Juraj Krejčí, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznámý podvodník se snaží vylákat peníze z důvěřivých Liberečanů. Na internetu nabízí byty  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.