Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Liberci řádil falešný obchodní zástupce, seniorku okradl o 55 tisíc korun

Okrást jednadevadesátiletou seniorku se neštítil neznámý mladík, který se před nedávnem vetřel do její domácnosti na Králově Háji. Zhruba dvacetiletý mladík se ženě představil jako zástupce jedné energetické společnosti. Během jeho krátké návštěvy ženě zmizelo 55 tisíc korun.

Mladík nejprve požádal o kávu a chtěl vidět staré účty za energie. Jedenadevadesátiletá žena v ten moment ani nepomyslela na to, že si do bytu pozvala podvodníka a z vedlejší místnosti přinesla požadované dokumenty. U nich měla uloženou i obálku s úsporami.

„Mladíka zanechala bez dozoru v jiné místnosti, avšak ten, zřejmě proto, aby zjistil, kde má stařenka uloženy své úspory, ji následoval. Žena, překvapena přítomností mladíka a v domnění, že mu předává potřebný formulář se svým podpisem, mu omylem podala obálku s penězi. Mladý muž si obálku prohlédl a navrátil ji zpět do rukou majitelky,“ shrnul mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Majitelce přišlo podezřelé, že mladík hned poté chtěl rychle odejít. „Než se stařenka o berlích dostala ke vchodovým dveřím, mladík byl již pryč. Pojala ale podezření, že něco není v pořádku a šla si zkontrolovat obálku s úsporami. V ní ji chybělo 55 tisíc korun,“ dodal mluvčí.

Žena proto kontaktovala policisty, kterým předala popis pachatele. Podle ní se mělo jednat o mladého muže přibližně ve věku 20 let, střední, asi 175 centimetrů vysoké postavy. Měl tmavé, upravené vlasy sčesané dozadu. Byl slušně oblečen do tmavého svetru ke krku, tmavých kalhot a na nohou měl tmavé šněrovací boty. Mluvil plynule česky, bez nářečí či dialektu.

„Policisté k danému případu zahájily úkony v trestním řízení pro trestný čin krádež, za což pachateli v případě odsouzení hrozí trest ve výši od jednoho do pěti let,“ uzavřel Robovský.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci řádil falešný obchodní zástupce, seniorku okradl o 55 tisíc korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.