Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dva muži přepadli dívku, když ráno odcházela z domu. Ukradli ji mobil a peníze

Dvojice neznámých pachatelů přepadla v úterý brzy ráno v liberecké Olbrachtově ulici patnáctiletou dívku, okradla ji o mobilní telefon a peněženku a jeden z nich ji pak udeřil do obličeje. Policie nyní po obou mužích pátrá a prosí o pomoc i veřejnost a případné svědky, kteří by mohli pomoci pachatele vypátrat.

Přepadení se odehrálo jen pár metrů od dívčina domova kolem sedmé hodiny ráno. „Bezprostředně po odchodu z bydliště na autobusovou zastávku k ní zezadu přistoupili dva neznámí pachatelé. Přes hlavu jí přetáhli kapuci bundy, a to v době, kdy se shýbala pro drobné mince, které upustila na zem. Zajímala je její kabelka, kterou měla přes rameno, a z ní ji odcizili mobilní telefon a peněženku s finanční hotovostí,“ řekl mluvčí liberecké policie Vojtěch Robovský.

Podle dívky se jednalo o dva muže střední postavy, jeden měl asi 160 a druhý 180 centimetrů. „K popisu oblečení je prozatím zřejmé jen to, že jeden z útočníků měl mít na sobě černou softshellovou bundu. Bezprostředně po incidentu se měli oba pachatelé pohybovat ve směru do Vratislavic,“ popsal mluvčí.

To je k popisu pachatelů vše, a tak se policisté obrací i na veřejnost a svědky. „V případě, že se pohybovali kolem čtvrt na osm ráno, 21. února, v ulici Olbrachtova v Liberci či v jejím bezprostředním okolí a všimli si mužů nebo mladé dívky, anebo mají jakékoli informace, které by mohly přispět ke ztotožnění podezřelých, nechť se obrátí na nejbližší policejní služebnu, případně využijí linky 158,“ doplnil Robovský.

Pachatelům pak v případě dopadení hrozí obvinění z trestného činu loupeže a před soudem až dvouletý trest odnětí svobody.

Autoři | Foto Dominik Sovoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva muži přepadli dívku, když ráno odcházela z domu. Ukradli ji mobil a peníze  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.